Opel Kadett C 1978r

Czy warto za tą cenę brać ten samochód ?

Tak
1
50%
Nie
1
50%
Razem głosów : 2

06 Cze 2010, 20:46

Witam, ostatnio strasznie spodobały mi się stare Ople Kadetty C (szczególnie wersja City) i znalazłem pewien model do kupienia, ale chciałem się was doradzić czy warto go brać.
Co wiem o aucie to to że silnik (oryginalny 1.2) jest po generalnym remoncie.
Progi są trochę oblazłe rdzą i ogólnie cała lewa dolna strona jest trochę ruszona rdzą.
Ceni się na około 4tyś zł, oczywiście wiem że w tej cenie można znaleźć ładnego 10 latka ale urzekł mnie ten model i ego napęd na tył.

Ile może kosztować malowanie tych nadkoli i progów (trochę szpachli chyba też potrzeba bo wgniecione gdzieniegdzie) ?

I czy warto czy raczej sobie odpuścić ?
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

06 Cze 2010, 21:19

[link do oferty na Allegro wygasł]

Poglądowo.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

06 Cze 2010, 22:00

Jeśli Ci sie podoba to czemu nie,wkońcu to już klasyk.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Cze 2010, 23:08

Wiem ze klasyk, ale nie wiem czy warto, czy nie bede mial samych problemow z tak starym autem ?
error106
Początkujący

07 Cze 2010, 06:28

Jeśli jest zadbany to czemu miałbyś mieć problemy??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Cze 2010, 07:56

zadbany czy niezadbany i tak w takiego sprzeta trzeba sporo czasu,serca i kasy wlozyc aby naprawde robilo wrazenie.Swoja droga zajebista fura,sam interesuje sie takimi "klasykami".Jesli naprawde cos do niego czujesz to go bierz :lol: Fakt napewno w jakis remont trzeba zainwestowac ale silnik juz mialbys z glowy.
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn

07 Cze 2010, 09:47

No z tego co pisze to blacha jest do roboty ale moim zdaniem możesz zrobić blache na glanc i pomalować go całego dla lepszego efektu a koszt takiego czegoś to z 2-3tys.zł spokojnie.
Barol
Awatar użytkownika

07 Cze 2010, 19:54

Byłem i okazało się że blacha była w wielu miejscach zle załatana i podchodziła rdzą, do tego silnik niby mówił że był remontowany a okazało się że nic poza pokrywą głowicy nie było zrobione (tak czy siak silnik bym wywalił ale sam fakt) i za 4tyś na 100% nie byłoby warto, za 1500 bym się zastanowił.
Trzeba przeczekać i kupię jak może zejdzie z cena. Szkoda :(
error106
Początkujący

07 Cze 2010, 21:47

Jeśli tak jest to fakt odpuść.
Barol
Awatar użytkownika