Opel Mokka 1.6 Cdti kod błędu p0236

12 Cze 2024, 18:59

Witam wszystkich, od dwóch tygodni jestem posiadaczem Opla Mokki z 2016 roku, silnik 1.6 cdti diesel 81kw. Dzisiaj zapaliła mi się kontrola CheckEngine, od razu udałem się do warsztatu, gdzie po podpięciu do komputera wyskoczył błąd p0236. Sprawdzając po tym kodzie jest to problem z wtryskami, natomiast auto chodzi jak żyleta, nie muli, nie trzęsie go, silnik pracuje równo ma odpowiednie przyspieszenie. Dlatego podejrzewam, że może to być coś innego, może związanego z wtryskami ale nie aż tak poważnego. Czy miał ktoś kiedyś podobną sytuację i mógłby poradzić co zrobić lub gdzie szukać problemu? Dodam, że po wyzerowaniu błędów, checkengine wyskoczył podobnie po 2 minutach jazdy. Samochód nie daje żadnych oznak, że coś miałoby się dziac. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź i rade. Pozdrawiam serdecznie Adam
Triplex1984
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
      Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...