Szukam czytnika /testera diagnostycznego airbag off

06 Cze 2024, 16:55

Witam, osttanio przekładałem u siebie schowek pasażera na nowy i niestety w tym nowym nie miałem wejścia na wyłączanie z pozycji klucza poduszek i teraz świeci się na desce airbag i na przyciski miga. Czy w ogóle z pozycji takiego testera będę w stanie to wyłączyć? Może nie jest potrzebny taki komputer? Jeśli nie obędzie się to co w jaki warto zainwestować? Nie chce wydawać też kilku stów. Audi a3 8p
Ostatnio edytowany przez Dantes044, 06 Cze 2024, 17:04, edytowano w sumie 1 raz
Dantes044
Nowicjusz

• 06 Cze 2024, 17:03

Co to za auto ? Dla ścisłości rozumiem że w starym schowku był kluczyk do wyłączenie poduszki pasażera a teraz jest to niezamontowane , rozłączone ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

06 Cze 2024, 17:08

Przepraszam zapomniałem napisać. Audi a3 8p 2005r diesel. Zmieniłem schowek i w nowym nie ma wejścia na ekacznik/wyłącznik airbag . Kostka jest spięta jak powinna, bo po prostu nie ma od niej tylko wyjścia na ten włącznik
    Dantes044
    Nowicjusz

11 Cze 2024, 19:41

Doradzi ktoś coś?
    Dantes044
    Nowicjusz

11 Cze 2024, 22:23

Mimo że w nowym schowku nie ma miejsca / dziury na owy przełącznik to on musi być . Wydłubany ze starego schowka , podłączony , wrzucony gdzieś tam .... Jeżeli podczas wymiany schowka włączyłeś zapłon na odpiętym przełączniku to zapisał się błąd w sterowniku poduszek . Trzeba go skasować . Jeżeli tak to podjedż do jakiego warsztatu i tam Ci to ogarną .Chcesz sam to parę stówek jednak trzeba wydać na sprzęt .Jakiś tam testerek za za parę zł nie wystarczy . VCDS plus interfejs ze wschodu ? - też kosztuje . Jest jeszcze opcja mini testera VAG za około 170 zł ...... Natomiast jeśli przełącznik nie jest podłączony , nie ma go,usunąłeś, to niestety nie możemy tu na forum podawać instrukcji co i jak . A tak na marginesie - nie da się wyciąć w schowku dziury na przełącznik ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna