Opel movano 2003 115 km Jaki numer OE ma zestaw na wtryski BOSCH-a ?

04 Lis 2019, 14:24

Witam.
Musze kupic zestaw do wtrysko BOSCH - podkladka miedziana,gumowa,tulejka itd. Szukam w necie ale sa rozne marki.A ja mam wtryski Bosch to podkladki i reszta tez musi byc Boscha-a.Czy ktos moglby mi pomoc z numerami OE ?

Juz czwarty raz puszcza mi ktorys z wtryskow. Byly podkladki firmy Febo. Teraz postanowilam kupic Boscha i tez orginalne sruby mocujace bo ciagle pomoc drogowa mie do warsztatu holuje. Byly wtryski wyciagane ( lekko wychodzily) zmieniane podkladki. Gniazda frezowane i po 800-1000 km ,,pufa,, znow ktorys z wtryskow. Jedyny pomysl jaki mam to wyciagniecie wtryskow,Zalozenie orginalnych podkladek Boscha,Frezowanie,Oczyszczenie powierzchni wtryskow przylegajacych do podkladek.Wymiana podkladek gumowych i tulejek i zamocowanie nowymi ( juz zamowionymi) srubami ( tz komplet naprawczy).A w gniazda wlozenie helicoil . Innych pomyslow nie mam.
barbarax
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...