Opel omega 1994-99r

23 Lis 2008, 22:27

WITAM pięknie :potrzebuję informacji od użytkowników opla omegi.Mianowicie chcę kupic to autko i interesuje mnie wszystko na temat tego modelu. Chodzi mi o ten model 94-99r, jakie są jego słabe strony awaryjność itd., spalanie w trasie i po mieście dla silnika 2000cm benzyna. Jak jest z cenami części zamiennych i czy lepiej kupić 2000cm benzyne czy 2500cm w dieslu? Z góry pięknie dziękuję pozdrawiam
arcz
Nowicjusz

24 Lis 2008, 12:44

Słabą stroną Omegi jest na pewno blacha, która rdzewieje i silnik 2.5 TDS(BMW) podobno jest bardzo awaryjny. Natomiast zaletą Omegi jest komfort jazdy i przestrzeń.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

24 Lis 2008, 17:44

Mialem 2.0 16V benyzne 96r i zdecydowanie odradzam ten silnik. Auto mulaste,trzeba je kręcić zeby jakos jechalo. Przy ultradelikatnej jezdzie po Warszawie brała 13,5 litra PB. Podobno silnik 2.5 pali tyle samo co 2.0 tylko jest o wiele dynamiczniejszy. Diesla napewno odradzam, kolega miał bmw z tym silnikiem i wieczne problemy.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

24 Lis 2008, 20:23

Dzięki piękne za informację-kurcze mam cholerny mętlik w głowię,na jakie autko się zdecydować.To nie będzie moje pierwsze autko i z doświadczenia wiem,że nie ma aut bezawaryjnych, ale chciałbym optymalnie wybrać-no i trochę szczęścia też trzeba mieć. Ja np. obecnie parę latek już jeżdżę Puntem z 96r. nakręciłem już 360tyś i jeżeli chodzi o silnik bezawaryjnie!!!! Panowie a jakie macie zdanie na temat takich autek: Pasat B4 1.9TDI lub 1.8 w benzynie, Seat Toledo z tymi samymi silnikami jest tańszy w zakupie!!! Mercedes model 124 z roku 94 2.0D Opel Vaktra 1.8 z roku 98, Fiat Marea, Opel astra 1.7TD 98r Z góry pięknie dziękuje za informację serdecznie pozdrawiam!!!!!!!!!!!!
arcz
Nowicjusz

25 Lis 2008, 14:22

No to jeśli chcesz bezawaryjne to bierz W124. Mój brat jeździ takowym i bardzo sobie chwali. Silnik 3.0 diesel. Silnik bardzo kulturalnie pracuję i potężnie ogólnie robi bardzo dobre wrażenie. Zawieszenie Mercedesa to bajka. Samochód poprostu pływa. Jedyny minus to to że mało jest egzemplarzy w bardzo dobry stanie. Nasz ma 310tys.km na liczniku, a tak naprawdę pewnie z dwa razy tyle. Silniki diesla i benzynowe są bardzo godne polecenia. Diesle wytrzymują nawet 1mln km. Myśle że jak ktoś ma do kupienia ten samochód obojętne czy w dieslu czy w benzynie w dobrym stanie warto brać i to śmiało, tylko szkoda że tych samochodów jest już coraz mniej( tych w dobrym stanie) bo jak widze w ogłoszeniach to u nas w Polsce dominują przebiegi 200-300tys.km co jest bardzo śmieszne jak na 15-20 letnie auto i prawie wszystkie są bezwypadkowe, bardzo dziwne :lol:
Taka mała kwestia jeszcze Jak ktoś posiada dobrego Mercedesa to albo jego nie sprzeda albo będzie się wysoko cenił! :roll:
Pozdrawiam
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety
    Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...