Opel Corsa z 2005r

27 Lis 2008, 19:39

Witam! mam możliwość kupienia corsy z 2005 r. 1.2 benzyna/gaz (sekwencja) i ok. 150000 km. przejechane kupioną w Polsce z salonu i serwisowaną i mogę ją nabyć za około 16 tyś zł. Mankamentem tego auta, jak ktoś pewnie zauważył że ma przejechane ponad 150000 km. a to dlatego że auto było używane w szkole jazdy i oprócz tego było kiedyś delikatnie uderzone w tył, lecz wszystko było robione w serwisie. Moje pytanko polega na tym, czy się w ogóle opłaca taki zakup, choć wiem że te auta stoją ponad 20 tyś, a jak nie to ile może być maksymalnie warte takie autko. Z góry dziękuje za ewentualne sugestie.
Ostatnio edytowany przez berez_22, 27 Lis 2008, 19:55, edytowano w sumie 1 raz
berez_22
Nowicjusz

27 Lis 2008, 19:42

jak po auto szkole to sobie daruj :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

27 Lis 2008, 21:17

Dlaczego ma sobie podarować ?

Też kupiłem Corse C z 2005r., silnik benzyna poj. 1229 80KM (5 drzwi), jeździła jaklo L w szkole jazdy i nie narzekam.
Byłem autem po zakupie na serwisie Opla, wszystko OK.
Wrawdzie ma mniej przejechane bo 76 tyś. km, ale za to full wypas, czyli :
elekt. szyby, lusterka, fabryczne CD sterowane także z kierownicy, klima, lampy przód soczewki itd... ogólnie bardzo zadbana, nie bita.
I zapłaciłem za swoje autko dużo więcej bo ponad 25 tyś.
Jednym słowem autko ze szkółki wcale nie znaczy że zajechane, trzeba sprawdzić wszystko na serwisie..............

Pozdrawiam.
jano76
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Parkowanie prostopadłe tyłem w 5 krokach
    Parkowanie prostopadłe tyłem nie należy do ulubionych manewrów dużej części kierowców. Choć ma liczne zalety, jest zwykle jednym z najsłabiej przećwiczonych sposobów parkowania, zwłaszcza w przypadku ...