Opel Omega '96 czy warto kupic?

27 Sty 2008, 12:13

mam okazje kupic opla omege 1996r 2000 silnik 136km kombi jak jest z tymi samochodami? slyszalem ze elrktryka sie sypie? prosze o porade czu warto sie w to pchac z gory dziekuje
procentak
Nowicjusz

27 Sty 2008, 16:00

Ja bardziej pomyślałbym o ekonomi tego auta, spalanie itp.
Co do elektryki to nie słyszałem raczej o problemach.
Jeździłem kilka razy omegą 2,5TDS i powiem, że dość wygodne auto, duże, bezpieczne. Co do elektryki to raczej nie było problemów, tylko wyświetlacz komputera czasem potrafił świrować (komputer-pokazywał datę, godzinę, temperaturę na zewnątrz, spalanie itd.) i nie wyświetlał wszystkiego, a z instalacją zero problemów.
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Sty 2008, 18:49

Są problemy z elektronika , pali dużo, bardzo rdzewieje .Ale fakt auto duże i wygodne.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik benzynowy czy diesla wybrać?
    Wybór silnika benzynowego lub diesla zależy od indywidualnych preferencji, potrzeb i budżetu kupującego, a także od rodzaju użytkowania pojazdu. Dlatego warto tu zwrócić uwagę na kilka czynników z reguły ...
    Kia pro_cee’d GT - pierwszy szkic nowego samochodu
    Koncern Kia Motors opublikował wczoraj pierwszy szkic nowego samochodu o wyraźnie sportowym zacięciu - modelu pro_cee’d GT . Producent nie zdradza jeszcze wielu szczegółów dotyczących nowego modelu jednak ...