09 Lut 2008, 15:22
Witam! Nadszedł czas zmiany samochodu na nowszy . Posiadam obecnie opla omege 2.0i z 1988 i jestem bardzo zadawolony kupiłem autko z przebiegiem 140 tys teraz ma 240 tys- i to wszystko bez najmniejszej usterki poza wymianą czegoś tam w zawieszeniu. No i bardzo mi sie spodobał Opel. Mam zamiar aby kupić sobie Vectre kombi z przebiegiem ok 50-80tys km Rocznik: 2005-2006 czyli vectra C po liftingu.
Zdecydowałem sie na Diesla 1.9 Cdti 150 lub 120 koni (jeszcze niewiem ktory ale raczej mocniejsza wersja). Chciałbym sie zapytać czy warto wydać ok 52tyś zł za taki samochód. Czy silniki 1.9 Cdti są dobrym wyborem?(chyba to są silniki fiata :/) Jeśli tak to którą wersje wybrać zakładam ze autko bede oszczędzał i nie bede nim szalał ale zawsze lepiej jak jest wiecej mocy. Ważne pytanie- czy auto jest awaryjne (w wakacje planuje wyjazd do chorwacji), co sie głównie psuje i czy można na nim polegać. Jak sie nim jezdzi? (czy prowadzenie jest lepsze niz w toyocie avensis{2003-2004} albo audi A6{lata ok 2001,2002}??)
Jednym słowem chce wiedzieć jak najwiecej o Vectrze C, jaka awaryjność, prowadzenie itd..... Prosze o odpowiedzi i z góry dziękuje za wyrozumiałość.
Pozdrawiam