Opel Omega B 2.5 TD- strumienica

04 Mar 2009, 13:58

Witam. Jestem ciekazy czy do opla omegi B z silnikiem 2.5 Turbo Diesel mozna zalozyc strumienice? Czekam na odpowiedzi. No i jakie to da efekty i jak wplywa na samochod. Dziekuje i pozdrawiam
szwejasek
Nowicjusz

Miejscowość: włocławek
  • 05 Mar 2009, 23:30

Zrobić można wszystko. Wkońcu to twoje auto. Tylko pytanie jakich efektów się spodziewasz. Sama strumienica nie wiele zmienia. Jest też ważne w jakim miejscu ją zakładasz. Najlepszy efekt daje w parze z sportowym tłumikiem.
    W najlepszym wypadku zwiększy się chałas i może minimalnie moc. O negatywnych skutkach nie słyszałem, podobno problem z przeglądem. Gdzieś wyczytałem że gościowi podobno uszczelkę pod głowicą z wrażenia wydmuchało, ale to tylko jakieś tam plotki.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
      Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...
      Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
      Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...