REKLAMA
Witam, na poczatku zaznacze, ze jestem tu nowy.. dokladnie nie wiem czy pisze w dobrym dziale.
od miesiaca jestem posiadaczem Opla Omegi B z silnikiem 2.0 16V z instalacją gazową sekwencyjną dwuletnią. Problem jest nastepujacy . samochod na gazie odpala dobrze i dobzre chodzi, gdy odpale na benzynie, a odpala na niej tylko czasem jak jest cieply silnik to obroty na jalowym stoja w normie ale jak dodaje gazu to obroty spadaj i strzela w filtrze powietrza jakby mialo go zaraz wywalić. w dodatku świece zalane są całe olejem. mało tego. dzisiaj się chyba zagotował ze ciekła woda pod samochodem i wrzało w zbiorniczku aż i nawet wtedy na gazie nie chaiał odpalić. chciałem abyście pomogli mi zdiagnozować co to mzoe byc. bylem u mechanika i na to ze na benzynie ciezko odpala to mowil ze kable i swiece, patrzylem swiece i wydaja sie byc dobre. wiecej tam nie grzebalem bo na agzie mi idealnie chodzi jak juz wspominalem ale dzisiaj zobaczylem wyciek pod samochodem.mozecie pomoc? bylbym mega wdzieczny