Opel omega bfl

05 Lut 2010, 23:51

witam mam problem z ksenonami w omega c krótko świeciły , ktoś poradził mi zebym sprawdził uchwyty w lampie bo ponoć w tym modelu rozpadają sie no i rzeczywiście w obu lampach musiałem wywienić uchwyty i było by wszystko ok gdyby nie to że odnoszę wrażenie ze nie działa mi automatyczna regulacja świateł , chyba powinny sie same ustawiać a ja raz oślepiam innych a jak jade z górki widzę na 5m prosze o jakieś wskazówki, porady dodam tylko że komputer nie wykazuje zadnych błędów!!! prosze o pomoc w tej sprawie
muzykpsr
Nowicjusz

• 06 Lut 2010, 17:02

Sprawdz czy wszystko jest dobrze zamontowane i jezeli bedzie tan sam problem jedz w nocy na droge i ustaw je recznie ja zrobilem tak i na przeglodzie ustawienie switale było prawidlowwe:Pmiaem to samo po stłuczce
    piotr1919
    Nowicjusz

Miejscowość: Żnin

06 Lut 2010, 17:16

Zobacz jeszcze czy działają silniczki od regulacji tych swiateł.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

07 Lut 2010, 20:02

byłem u diagnosty i ustawiłem światła ale dalej nie regulują sie automatycznie , a silniczków nie sprawdzałem bo nie chce mi sie wierzyc że spaliły sie oba na raz i nie wiem jak to sprawdzić
    muzykpsr
    Nowicjusz

07 Lut 2010, 20:33

Nie koniecznie musiały się spalić - może coś nie łączy.
    A nie masz ustawienia świateł w pozycji manual?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

08 Lut 2010, 18:20

nie wiem czy coś nie łączy napewno kostki w lampach są dobrze powpinane i powinno byc ok a co do ustawienia manualnego to nie ma jutro jeszcze sprawdze te silniczki a może gdzieś przy czujnikach nie łączy ponoć czujniki są na tylnej i przedniej osi może ktos wie gdzie to może być zamontowane???

[ Dodano: Pon Cze 21, 2010 22:30 ]
    powiem tak ... nie wiem czy coś jest nie tak ale teraz nie oślepiam innych i widze dostatecznie dobrze
    założyłem nowe uchwyty pojechałem do diagnosty który ustawił swiatła i chyba jest ok
    ja tego nie widze ze swiatła regulują może poprostu tak ma byc dzieki za pomoc
    muzykpsr
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
      Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...
      Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
      Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...