REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Prawdopodobnie znalazłeś przyczynę ale da znać jak wymieniasz czujnik i skasujesz błąd czy ponownie nie wróci.admaj1212 napisał(a):Sprawdziłem rozrząd, był przestawiony względem wału o dwa ząbki
okiadmaj1212 napisał(a):Napewno wałka rozrządu
Masz tam przewód dwużyłowy to możesz sprawdzić czy jest przejście między jedną a druga żyłą nawet jak jest minimalne to będziesz widział na multimetrze.admaj1212 napisał(a):zwarcia nie sprawdzałem ( jak sprawdzić?)
Więc raczej będzie to wina czujnika.admaj1212 napisał(a):jak odpiąłem czujnik to i tak taki sam błąd
Cichy77 napisał(a): jak odpiąłem czujnik to i tak taki sam błąd
Więc raczej będzie to wina czujnika.
Czujnik zasilany jest napięciem 5V ale podczas pracy będzie się ono zmieniało i może dochodzić do 12,8V.admaj1212 napisał(a):Jakie napięcie powinno być na środkowym pinie od wiązki bo u mnie jest 2,55v
Może coś jest pod niego podpięte? Sprawdź to dokładnie.admaj1212 napisał(a):A i jeszcze ja sprawdzam ten środkowy pin miernikiem to jakby jakieś zwarcie się robiło. Bo słychać jak komputer od gazu się włącza i coś w listwe od gazu słuchać.
Odłącz bezpiecznik od sterownika LPG i sprawdź czy dalej będzie to samo jak będziesz sprawdzał. Masę weź sobie z nadwozia lub silnika i sprawdź wtedy napięcie na tym środkowym pinie.admaj1212 napisał(a):Chyba że sterownik jest coś popsuty i on robi zwarcie, bo do tego nic nie jest podlaczone