Opel Signum 2.0T

27 Lut 2020, 16:10

Witam, rozglądam się za signumem z silnikiem 2.0T. Przeglądając internet gdzieś wyczytałem informację, że signum jest wygodniejszym autem od vecry c, bardziej "luksusowym". Czy jest może ktoś, kto ma porównanie obu tych dwóch aut? Czy różnica faktycznie jest odczuwalna? Czy to mit jakiś. Przeglądałem portale z ogłoszeniami i taki egzemplarz rzucił mi się w oko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Coś można o nim wywnioskować ze zdjęć? Trochę dziwnie brudny zbiorniczek od płynu chłodniczego, jakby od oleju ale przez internet to tylko gdybanie, czy to z zewnątrz czy wewnątrz zbiornika brud jest.
Jcob
Nowicjusz

01 Mar 2020, 15:55

Jcob napisał(a):Czy jest może ktoś, kto ma porównanie obu tych dwóch aut? Czy różnica faktycznie jest odczuwalna? Czy to mit jakiś.
Jest bardziej komfortowy to trzeba mu przyznać, miał też podstawowe lepsze wyposażenie niż Vectra. Główną różnicą jest to że model ten powstał na płycie podłogowej Vectry ale modelu kombi który miał większy rozstaw osi przez co mamy wyższy komfort i więcej miejsca w wnętrzu np. na nogi pasażerów siedzących z tyłu.
Miało to być auto nawiązujące do wyższej klasy ale zbudowane za mniejszą kasę. Sam samochód nie odniósł sukcesu na rynku dlatego też zaprzestano jego produkcji. Jednak na rynku wtórnym jest to model na który warto zwrócić uwagę bo fajnie wyposażony i wygodny samochód można kupić za całkiem rozsądne pieniądze. Signum nie przyjęło się dlatego że nie pasowało do rynku limuzyn i wiele mu do nich brakowało już sam kształt nadwozia (hatchback) tu nie pasował.
Za minus można uznać bagażnik który patrząc z zewnątrz wydaje się być większy a ma zaledwie 365 litrów pojemności czyli wielkości przeciętnego hatchbacka.
Moim zdaniem Signum to duży czteroosobowy hatchback z małym bagażnikiem którym po wybraniu sprawdzonej jednostki benzynowej lub diesla można całkiem komfortowo podróżować za rozsądną cenę.
Jcob napisał(a):Coś można o nim wywnioskować ze zdjęć? Trochę dziwnie brudny zbiorniczek od płynu chłodniczego, jakby od oleju ale przez internet to tylko gdybanie, czy to z zewnątrz czy wewnątrz zbiornika brud jest.
Tu akurat nie musi to być od oleju wystarczy że kiedyś komuś trochę płynu się rozlało i później brud się osadził w tym miejscu. Na jednym zdjęciu skóra na fotelach trochę się różni, poza tym ciężko jest coś zauważyć na tych zdjęciach bo auto jest mocno czarne i nawet felgi ma w takim samym kolorze.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Maj 2020, 11:48

Wg mnie żadna różnica między Vectrą C, a Signum pod względem komfortu. Po prostu łatwiej kupić bardziej doposażony egzemplarz Signum niż Vectry. Jedyna istotna różnica to tylna kanapa i bagażnik. BTW tylna kanapa jest przesuwna i kosztem miejsca na nogi można zwiększyć bagażnik. 356l to minimalna poj.bagażnika.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...