Opel Signum 3.0 v6 rok 2004. Spadek mocy

04 Lut 2023, 17:50

Witam,mam problem z oplem signum 3.0 v6
Po nagrzaniu się auta do 90 stopni, wyskakuje mi błąd(auto z kluczykiem) i mam spadek mocy auto wchodzi w tryb awaryjny. Po zgaszeniu i odczekaniu z pół godziny.auto odpala i jedzie normalnie przez chwilę.
Auto było u mechaników na diagnostyce komputerowej i wyskakuje błąd czujnika cisnienia oleju(czujnik już wymieniony)a poprawy nie ma
Opelsignum
Obserwowany

Zdjęcia: 1
  • 05 Lut 2023, 13:31

Opelsignum napisał(a):Auto było u mechaników na diagnostyce komputerowej i wyskakuje błąd czujnika cisnienia oleju(czujnik już wymieniony)a poprawy nie ma

Nic dziwnego - jak większość mechaników naprawa metodą prób i błędów. Jest błąd czujnika, to trzeba wymienić czujnik...Zamiast go zmierzyć...Na szczęście czujnik nie jest drogi...Mam nadzieję, że ów mechanik sprawdził ciśnienie oleju manometrem czy jest prawidłowe?
    Jaki konkretnie wywala ci błąd? Masz tam kontrolkę od ciśnienia oleju czerwoną? Zaświeca ci się po przekręceniu kluczyka w stacyjce i po uruchomieniu silnika gaśnie?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Lut 2023, 13:47

Na desce rozdzielczej wywala mi błąd auta z kluczykiem po podpięciu komputera wyskakuje błąd czujnika cisnienia oleju czujnik został wymieniony a nadal po nagrzaniu auta wyskakuje błąd na desce rozdzielczej autko z kluczykiem
    Opelsignum
    Obserwowany

Zdjęcia: 1

05 Lut 2023, 16:31

Raz jeszcze zapytam :
    MotoAlbercik napisał(a):Jaki konkretnie wywala ci błąd?

MotoAlbercik napisał(a):Masz tam kontrolkę od ciśnienia oleju czerwoną? Zaświeca ci się po przekręceniu kluczyka w stacyjce i po uruchomieniu silnika gaśnie?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
      Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...