OPEL SIGNUM czy VOLVO V50 a moze WV BORA -opinie

16 Lis 2009, 01:24

Planuje zakup samochodu, cena okolo 30-35tys ale po przeczytaniu opinii o tych samochodach kompletnie nie wiem co wybrac.
Interesuje mnie diesel, okolo 120KM, raczej kombi.
Jak macie jakies doswiadczenia, porady chetnie z nich skorzystam.
/tak po cichu strasznie podoba mi sie signum i V50-ka/
Z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez dziobak, 21 Lis 2009, 13:03, edytowano w sumie 1 raz
dziobak
Nowicjusz

Miejscowość: Niepolomice

16 Lis 2009, 14:27

opel signum-bardzo dobry silnik.wysoka kulura pracy,dobre osiągi,komfort i bezpieczeństwo,świetne biksenony z doświetlaniem zakrętów,trwałość i niezawodność .Części też nie są drogie.
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Lis 2009, 15:08

Bora nudna, Volvo nieciekawe. Signum to jest to. To taka Vectra w ciekawszej wersji. Ale jeżeli diesel to tylko V6. nie godzi się jeździć Signum w słabych jednostkach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Lis 2009, 23:24

Tuning001 napisał(a):opel signum-bardzo dobry silnik.wysoka kulura pracy,dobre osiągi,komfort i bezpieczeństwo,świetne biksenony z doświetlaniem zakrętów,trwałość i niezawodność .Części też nie są drogie.

Ciekawe, ale o jakim silniku piszesz bo ja mam 101KM w Vectrze to nie jest to, myslalem o 1,9CDTI lub 2.2 co wy na to?
dziobak
Nowicjusz

Miejscowość: Niepolomice

17 Lis 2009, 13:38

ja posiadam signuma 3.0 V6 CDTI i mogę co z czystym sumieniem polecić - świetnie przyśpiesza, mało pali - w trasie Polska - Niemcy-Fracja- i cel Hiszpania spalanie średnie ok. 5,7 L przy średniej prędkości ok. 150 km/h :D kultura pracy super ! najgłośniejszy jest gdy stoisz gdy jedziesz 120 km/h czy 200km/h i więcej nie słyszysz motoru :-)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

17 Lis 2009, 20:09

Volvo to bardziej marka premimum, VW dla ludu a opelek dla przedstawiciela handlowego i plebsu :grin:
Tylko, że V50 nie kupisz za 30tyś. Bora za tą cene może być fajna chociaz na tle V50 wypada słabo. Niby opel byłby "lepszy" od bory bo nowszy technologicznie ale to takie auto z dupy troche. Wystarczy zobaczyć jak cene trzyma takie signum, które można wyrwać w cenie VW polo z tego samego rocznika pomimo, że jest to auto o 3 klasy wyższe - taka sztuczna wyższość.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

18 Lis 2009, 10:59

Signum dla przedstawiciela handlowego. Dobre, lepszego żartu dawno nie słyszałem. a wiesz jak wygląda Signum?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lis 2009, 07:43

Dishman napisał(a):Signum dla przedstawiciela handlowego. Dobre, lepszego żartu dawno nie słyszałem. a wiesz jak wygląda Signum?

gdzies napisałem, że Signum? Przeczytaj sobie raz jeszcze i się zastanów, bo wychodzi na to, że masz problemy z czytaniem :neutral:
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków