Opel signum? opinie... czy warto go kupić?

24 Sie 2010, 15:29

Witam!!!

Mam nadal problem z zakupem auta. Myślałem o Maździe 6, vectrze C, audi A4 i teraz myślę jeszcze o Oplu Signum.

Zauważyłem że są to nawet fajne trochę sportowe auta. Czy ktoś może ma jakieś opinie na temat tego auta? Czytałem że silnik 2,2 w benzynie nadaje się do zagazowania ale nie direct, są te zwykłe w signum czy tylko w Vectrze? Na allegro wszystkie mają po 155 KM czyli tyle co direct.

Może polecacie jakiś inny silnik? Jest trochę diesli na rynku? Któryś z nich ma dobrą moc żeby nie bać się wyprzedzać i jest stosunkowo nie drogi w utrzymaniu?

pozdrawiam i proszę o odpowiedź
mareczek11400
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

24 Sie 2010, 15:38

Może mówię o wyjątkowym pechu moich sąsiadów, ale mają Signuma w dieslu, generalnie to jedna z ich większych motoryzacyjnych porażek (obok innego Opla - Zafiry).

Tylko w przeciągu ostatnich paru miesięcy stało się coś z układem kierowniczym (4tys. zł) oraz przerdzewiał przewód od płynu hamulcowego (już mniej, bo 750zł, ale trzeba było użyć ręcznego żeby go zatrzymać). W poprzednich latach też non stop coś się z nim działo.

Mówię - może po prostu mają wyjątkowo pechowy egzemplarz. Gdyby nie masakryczna awaryjność autko byłoby całkiem miłe - ładne, w miarę wygodne i dynamiczne.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

24 Sie 2010, 15:41

hmm... no właśnie ciekawe... w sumie myślę że układ kierowniczy i przewody to nie jest coś co się wszędzie sypie więc może to po prostu jakiś dobity egzemplarz ale dzięki za opinię...
mareczek11400
Nowicjusz

24 Sie 2010, 19:44

budzet?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

25 Sie 2010, 08:14

Signum nie był bity, sprowadzony od "dziadka z Niemiec" z lichym przebiegiem itp, tylko kupiony w warszawskim salonie jako nówka sztuka. Ale wiadomo że na każde 100 dobrych modeli schodzących z linii produkcyjnej przypada 1 spartolony, możliwe że po prostu na taki trafili. Gdyby nie hiperawaryjność autko byłoby całkiem fajne. Poczytaj opinie na autocentrum, tam powinno być więcej o usterkach.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

25 Sie 2010, 08:55

budżet to około 26- 27 tys i też się zastanawiam czy w tej kwocie znajdę coś fajnego
mareczek11400
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...
    Bezpiecznie za kierownicą po dłuższej przerwie
    Czasem okoliczności życiowe sprawiają, że mimo posiadanego prawa jazdy żegnamy się na jakiś czas z możliwością prowadzenia samochodu. Niezależnie od tego, jak długo nie siedzieliśmy za kierownicą – kilka miesięcy czy ...