P.S. - w123/4 też odpada
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
murarz24 napisał(a):siemka. Czytałem juz podobne tematy i wiem że ciężko znaleźć coś dobrego za 5 k ale jak się chce to sie znajdzie. prośbę do was mam taką : podajcie modele na które warto zerknąć w tej cenie i w dieslu. oczywiście wolnossący też może być. To bedzie moje pierwsze autko dlatego dobrze by było kompaktowe. golf 2 odpada ,polo2 odpada, astre już biore pod uwage , zx też , podoba mi się także primera 2.0d - czy to dobry model? nie chce benzynki bo kocham klekotaha no i ważna rzecz- jestem z podlasia więc wyboru dużego nie mam
P.S. - w123/4 też odpada
murarz24 napisał(a):hmm a co powiedzie więcej na temat primery? wiem ze wielka ale mam jedna oferte . ponoc spalanie powyżej 6l maale podoba mi sie bardzo
![]()
do klimakielce : corsa bedzie bardziej ekonomiczna od czego? od astry czy zx?
a co powiecie na temat dynamiki? czy taka corsa/astra bedzie zrywniejsza od primery??
co do punta to duzy przebieg ma a mój father jest mechanikiem i nie chce brać turba z takim przebiegiem więc pozostaje wolnossak- punto 1 ma słaby wygląd . ta primerka chodzi mi po głowie -mam oferte ok 230kkm za 5200zl. co sądzicie? paliwko moge mieć załatwione tańsze dobrej jakości więc te 6l nie jest straszne
murarz24 napisał(a):vento fajne jest tez mi sie podoba ale przebieg :/ no i ciekawe jak blachy . silnik spoko tyle że już przy 300kkm to turbina chcąc nie chcąc zużyta troche jest wiec rozsądniejsze by było kupienie wolnossaka. a ten vw to ma słabą moc jak na turbo (75km to tyle ma 2.0D nissana) ale też biore pod uwage i vento ale problem jest taki : jestem z podlasia - tutaj na giełdach królują golfy 3 benzyniakivento było jedno z nieciekawa blachą . proszę o szczegółowe info o primerze kto miał kto jeździł czy jako autko dla ucznia <-- zapomniałem poinformować jestem uczniem > bedzie dobre? dojazd do szkoły, na siłke i takie tam
barol91 napisał(a):Vento jest troche mniejsze od Passata a awaria to na jednym poziomie.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL