Opel Vectra 1998 problem dotyczy wymiany żarówki światła sto

09 Kwi 2010, 21:25

Witam
Mam problem a mianowicie dziś zauważyłam ,że tylne prawe światło stop nie pali. Jestem kobietą i jeszcze nigdy nie wymieniałam żarówek. Chciałabym prosić o poradę czy samej mi się to uda i jak to należy zrobić. Proszę o poradę. :cry:
karolcia27
karolcia27
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 09 Kwi 2010, 21:30

karolcia27 napisał(a):Jestem kobietą i jeszcze nigdy nie wymieniałam żarówek

Jezeli tego nie robiłaś to lepiej nie rob.Podjedz na SKP lub elektryka i wymieni Ci ją
    bez zadnego problemu.Mozesz jedynie dobrze kukac jak to robi zeby pozniej zrobić
    to samemu... :!: :!: :grin:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

10 Kwi 2010, 07:40

karolcia27 napisał(a):Witam
    Mam problem a mianowicie dziś zauważyłam ,że tylne prawe światło stop nie pali. Jestem kobietą i jeszcze nigdy nie wymieniałam żarówek. Chciałabym prosić o poradę czy samej mi się to uda i jak to należy zrobić. Proszę o poradę. :cry:

Juz niedlugo kobiety beda elektrykami i mechanikami Przyjdzie nam w kuchni siedziec
    A teraz powaznie -W bagazniku trzeba odciagnac dywanik od lampy Zoaczysz lampe od tylu Popatrz a zobaczysz 2 zatrzaski nacisnij i pociag -zarowki beda na wierzchu do wymiany Powodzenia
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

04 Maj 2010, 10:20

Witam serdecznie!

Mam malutki problem z wymianą żarówki świateł postojowych (vectra B 1997 1,6).
    Chciałabym to zrobić sama,ale niestety tam jest tak mało miejsca,że jak ktoś tak niedoświadczony w tym temacie i bez fachowych porad jak ja to raczej nie da rady.
    Czy te żarówki wymienia się po omacku ? :roll:
    Zaglądałam pod maskę,zdjęłam te osłonki gumowe,ale na tym się skończyło :sad:
    Nie chcę jeżdzić po mechanikach.Chciałabym nauczyc się sama :wink:
    Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na porady.
    krystusia
    Nowicjusz

Miejscowość: Warmia i Mazury

04 Maj 2010, 10:47

krystusia napisał(a):Witam serdecznie!

Mam malutki problem z wymianą żarówki świateł postojowych (vectra B 1997 1,6).
    Chciałabym to zrobić sama,ale niestety tam jest tak mało miejsca,że jak ktoś tak niedoświadczony w tym temacie i bez fachowych porad jak ja to raczej nie da rady.
    Czy te żarówki wymienia się po omacku ? :roll:
    Zaglądałam pod maskę,zdjęłam te osłonki gumowe,ale na tym się skończyło :sad:
    Nie chcę jeżdzić po mechanikach.Chciałabym nauczyc się sama :wink:
    Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na porady.

Jedynie chyba przez telefon moge "poprowadzic" Mysle ze pisanie nic tu nie da Dzwon 509674475
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

04 Maj 2010, 18:46

a może któryś fachowiec postara się krok po kroku opisać co i jak? :roll:
    krystusia
    Nowicjusz

Miejscowość: Warmia i Mazury
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Zmęczony kierowca - mikrosen i zaśnięcie za kierownicą
      Pomimo tego, że zmęczenie lub zaśnięcie za kierownicą zajmuje w statystykach policyjnych w Polsce i na świecie dalekie miejsca w klasyfikacji przyczyn wypadków, to szacuje się, że w rzeczywistości stanowi istotną przyczynę ...