OPEL ASTRA 1 F 1.6 16V - problem z odpalaniem

05 Kwi 2010, 16:40

Witam. Proszę o pomoc. W styczniu (2010) kupiłem Opla astre 1 f, 96r kombi z silnikiem 1.6 16V. Mój problem polega na tym iż miałem dziurawy zbiornik paliwa, a później spaliła mi się pompa paliwa;( Został on wymieniony wraz z pompą paliwa. Jednakże po tej wymianie mam problemy z odpalaniem jak i na zimnym silniku tak i na ciepłym. Po około 30 minutach od odpalenia, jak go zgaszę mam problem go znów odpalić. Muszę kręcić z 3-4 razy (po ok. 5sek.) zanim mi odpali. Dodam iż wymieniałem filtr powietrza, filtr paliwa, świece i kable zapłonowe.
Proszę o pomoc lub nakierowanie mnie co może być tą przyczyną.
Pozdrawiam!
faszol
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek
  • 05 Kwi 2010, 19:23

Sprawdź wydajność pompy paliwa - jak i należy sprawdzić regulator ciśnienia paliwa - stawiał bym na to bo napewno ma złe ciśnienie i stąd te problemy z zapalaniem.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

12 Kwi 2010, 21:06

a mógłbyś mi napisać w którym miejscu jest regulator ciśnienia paliwa ??
    faszol
    Nowicjusz

12 Kwi 2010, 21:39

regulator ciśnienia paliwa będzie gdzies przy kolektorze ssącym na wejściu do listwy wtryskowej, szukaj po przewodach paliwowych i znajdziesz na przewodzie doprowadzającym taką gruszke... Powodzenia ;)
    SylwekGT
    Nowicjusz

Miejscowość: Iwonicz

04 Maj 2010, 14:06

Witam. Wymieniłem regulator ciśnienia paliwa i dalej dzieje się tak samo.
    Zastanawia mnie jedna rzecz...bo po przekręceniu stacyjni w ogóle nie słychać żeby pompka załączała się na chwilkę.
    Czy to jest normalne w astrach ?? Bo wydaje mi się ,że pompa powinna na chwilkę się włączyć jak się przekręci kluczyć (pozycja w której zaświecają się kontrolki )
    faszol
    Nowicjusz

04 Maj 2010, 15:55

Sprawdz tak jak ci Piotr pisze Samo sie nie zrobi
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
      Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...

04 Maj 2010, 19:29

Pompa jest nowa. Regulator ciśnienia paliwa wymieniłem kilka dni temu.
    A jak sprawdzić mam wydajność pompy paliwa ??
    faszol
    Nowicjusz