Opel Vectra 2,0T 8 tys zł czy warto?

28 Lis 2021, 14:20

galakty napisał(a):? Kupujący to też lekka patola w Polsce,

To jest mało powiedziane że patola :ok:
PhantomASA1 napisał(a): Zrób tak jak ja zrobiłem,pytanie,spotkamy się w połowie drogi?

Ja po jazdach które miałem z kupującymi nie polecam tego rozwiązania.

Nie chcesz żebym Ci opowiedział o dotykaniu językiem bagnetu oleju albo latanie ze sznurkiem i szczelinomierzem :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Lis 2021, 14:38

Moja rada nie jest dla sprzedającego,tylko kupującego,czy wśród kupujących panuje patologia? Nie wątpię,ze tak jest,no ale wśród sprzedających też,w moim przypadku patologia nie trafiła na patologię,dałem słowo i go dotrzymałem,auto miało być bez grama rdzy i pewnym przebiegiem 330 tyś km ,i było.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Lis 2021, 14:50

Ale ja właśnie piszę również ze strony kupującego. Mimo że nie oszukiwałem i miałem zadbane auto (jak na swój wiek) to w życiu bym się nie zgodził na takie jeżdżenie, bo większość kupujących marudzi i kręci nosem, albo chce obejrzeć żeby obejrzeć, nie kupić. Chcesz kupić auto? To przyjedź, mi się nie spieszy. Nie to nie, jutro zadzwoni ktoś konkretny :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Lis 2021, 14:58

PhantomASA1 napisał(a):Moja rada nie jest dla sprzedającego,tylko kupującego,czy wśród kupujących panuje patologia? Nie wątpię,ze tak jest,no ale wśród sprzedających też,w moim przypadku patologia nie trafiła na patologię,dałem słowo i go dotrzymałem,auto miało być bez grama rdzy i pewnym przebiegiem 330 tyś km ,i było.

Tak, wśród kupujących jest taki sam procent patologów co wśród sprzedających. Różnica jest taka że sprzedający są "nąnejmami", w aucie sprawdzasz VIN + jeszcze kilka możliwości a kupujący niestety są nie do zweryfikowania.
I nie mówię tego na podstawie jednego czy dwóch aut.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Lis 2021, 15:02

Znajomy z Forum Mechaników już wydał 2500 zł jeżdżąc tu i tam po Peugeoty 508 2.0 HDI,w każdym przypadku sprzedający mijał się z prawdą,ja z doświadczenia swojego,szukając tylko i wyłącznie 210 zauważyłem,że porządne egzemplarze mogę wyrywać jedynie z Poznania lub okolic,wszystkie jakimi mogłem się zainteresować były tylko i wyłącznie z tamtąd,dochodzę do wniosku,że tam mieszkają bardzo dbali ludzie,oszczędni,ale auta szanują,nie ,,dziadują,,.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Lis 2021, 15:23

Jeszcze 10 lat temu ten model cieszył się dużym wzięciem,był wysoko punktowany przez mechaników,obecnie zainteresowanie nim spadło,ceny też,dlatego,że bardzo trudno trafić na pojazd godny zainteresowania,po prostu .Co sądzą mechanicy obecnie o tym modelu?Trudno znależć egzemplarz bez duzego przebiegu,do tego doinwestowany,prawie każdy jaki pojawia się w zakładach mechaniki wymagałby dosyć dużego doinwestowania,polecają szczególnie 1.8 140 KM,silnik 2.0 T i 2.8 T,nie mają żadnych zastrzeżeń,jedynie odradzają kategorycznie 2.2 z bezp.wtryskiem,przyznają sami,że można znależć egzemplarze,które warto kupic,auta z początku produkcji koszt.ok 5000 zł,ale oni radzą interesować się tylko i wyłącznie poliftowcami.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważajmy na rowerzystów bo to jeszcze nie koniec sezonu
    Wrzesień zaskoczył w tym roku wysokimi temperaturami i wszystko wskazuje na to, że utrzymają się one do końca miesiąca. To dobra informacja dla rowerzystów, dla których oznacza to dłuższy sezon rowerowy. Kierowcy ...
    Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...