Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sawkakawka napisał(a):A czy to nie kwestia przełożeń skrzyni? poza tym konkretne V6 jeździ pojemnością i cylindrami, a turbo ma moment, który odpowiada za przyspieszenie.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
daj raz 2 tyś i masz spokój na kilka lat z takim wlaśnie podejsciem jak Ty masz są opinie jaki to wadliwy zawias, jak się robi na plastikowych zamiennikach to i wadliwymateo199214 napisał(a):Przy najlepszym wypadku co roku dajesz 700zł na remont zawiasu.
za dużo wódeczki wczoraj było?mateo199214 napisał(a):Taka Honda w zwykłej wersji 2.0 objeżdża większość pojazdów z turbo konstrukcji "Niemieckiej"
Kao napisał(a):padł kompresor od klimy, wiesz ile kosztował?
Kao napisał(a):daj raz 2 tyś i masz spokój na kilka lat
Kao napisał(a):za dużo wódeczki wczoraj było?
To nie jest tak, bo to jest samochód używany i trzeba nastawić się na wszystko. Chodzi o to, że kupno "laleczki" jest bardziej możliwe w przypadku Japończyka, ponieważ samochody Zachodnie np. Audi, to marzenie każdego Polaka i większość z nich to ruiny bo i tak się sprzeda... lub pogoni dalej, komuś innemu...sawkakawka napisał(a):Nie rozumiem totalnie tego, Audi z 2003 będzie ruiną i sie będzie sypać, ale już w takim samym wieku Honda z solidnym przebiegiem to będzie nówka, serio?
Kao napisał(a):za dużo wódeczki wczoraj było?
słuchaj nie tłumacz mi takich rzeczy bo trochę tych zawieszeń zrobiłem i sam zjeździłem, kiedyś nawet założyłem najtaniej jak się dało, po 15 tys pojawiły się stuki już.mateo199214 napisał(a):To ciekawe, bo kolega w swojej A6 C5 wymieniał przy przebiegu 20-30 tys.
no ale niby dlaczego? Według mnie to jest zależne od danego egzemplarza. Miałem trochę audic w życiu i na żadna nie mogłem psioczyć ze się sypie, przypadek?mateo199214 napisał(a):ale moim zdaniem w hondzie (w większości przypadków) mniej rzeczy się zrypie niż w np. Audi
No ale w profilu sam masz takie auto czyli co? też kiedyś byłeś takim marzącym Polakiem? Jakoś wątpię w to by ktokolwiek dał kasę na stół i wsiadał i jechał przy takich starych samochodachmateo199214 napisał(a): Chodzi o to, że kupno "laleczki" jest bardziej możliwe w przypadku Japończyka, ponieważ samochody Zachodnie np. Audi, to marzenie każdego Polaka i większość z nich to ruiny bo i tak się sprzeda... lub pogoni dalej, komuś innemu...
sawkakawka napisał(a):Nie wiem tylko jak na trasach się taki wóz spisuje.
Invi napisał(a):20k za poobijaną octavie jedynkę
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL