Opel Vectra 2002 czy fiat Grande Punto 2007?

20 Wrz 2014, 08:19

Witam panowie. Pytanie dla niektorych wyda się śmieszne ale co byście kupili? mam 13k do wydania i zastanawiam się czy kupić Vectre C 2002 1.8 LPG czy Grande Punto 1.4 2007? Proszę was tylko nie kierujcie się powszechną opinią że fiat to shit, każda marka ma swoje wpadki... Naczytałem się troche o tych fiatach i ludzie sobie je chwalą. Auto bardzo mi się podoba ma świetną sylwetkę. Dzięki z góry
rank1
Nowicjusz

Auto: audi

20 Wrz 2014, 14:26

Osobiscie ? to vectra c jeszcze ta z poczatku produkcji ma duzo wpadek ale jak ciebie stac to mozesz brac vectre wygodne przynajmniej . Ale fiat ma mniej wpadek w porownaniu z vectra c jak nie zalezy Tobie na tak duzym aucie to fiat.
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Wrz 2014, 14:40

Ja osobiście sam zastanawiałem się nad Grande Punto i Honda Jazz. Z dwóch wymienionych przez Ciebie brałbym Fiata - jest dużo młodszy rocznikowo, ładnie wygląda, mała awaryjność oraz niedrogie części. Jest ciut mniejszy niż konkurent.
KomarRzeszow
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2008
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: narazie brak :)

20 Wrz 2014, 14:52

Co to w ogóle za porównanie? Przecież GP to auto miejskie a Vectra to auto klasyfikowane o dwa segmenty wyżej. Napisz, jak będziesz użytkować auto, roczne przebiegi etc. Wtedy będziemy mogli coś doradzić, na razie to przypomina jasnowidztwo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Wrz 2014, 15:19

auto raczej do 70-30 miasto-trasa. Vectra fakt jest większa i być może wygodniejsza. Jak zrobie tym autem 25km dziennie to będzie huk! Jeśli chodzi o GP to czy ma ktoś może to auto z silnikiem 1.3 multijet? moc podobna co do tej benzyny 1.4 a szczerze powiem z silnikiem 1.3 tych aut jest dużo więcej... nie zależy mi na jakieś dużej mocy, byle dało się tym w miare wyprzedzać :)
rank1
Nowicjusz

Auto: audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...