Witam potrzebuje waszej pomocy... mianowicie chodzi o wybór samochodu w KOMBI do 6 tysięcy (tzn. zamknąć się w 6 tysiącach) wiadomo nie będzie to nic nowego ale cóż... na początku zastanawiałęm się nad audi a4 b5 lecz był budźet to 8 tysięcy lecz to i tak mało... teraz padły propozycje na Audi 80 lub Passat B4 co lepsze? a może jakieś macie propozycje? Silnik najlepiej aby mało palił, lecz żeby nie był to muł czyli celujemy w silnik 1.8 bo 1.6 to chyba troszke muły.
Polecam passata b4 z benzynowym silnikiem 2,0. Przestrzeń wieksza niż w audi 80, trwałość i niezawodność w obu autkach dobra. Sam mam takiego passata od 3 lat, lecz z silnikiem 1,6+lpg i wiem, że zawsze dojedzie do celu.
Czyli ecotec niczym się nie różni? Dobrze znosi gaz? 1.8 ecotec ma bodajże 126km a 1.8i 116 ale nie wiadomo co lepsze... Bardziej celuje w 1.8 spalanie ok. 10l gazu także to tak samo jak i obecnie przy Oplu Astrze F.
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Hybrydy na tory (i OS-y)! Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...
No nie bardzo Vectra chyba będzie najlepszy wybór... Jeszcze takie pytanko... oczytałem się trochę ale jak to na internecie piszą inaczej a tu jest forum typowo do tych spraw także chyba prawdę piszecie... Podobno silnik 2.0i (136km) pali tyle samo co 1.8i czy 1.8 ecotec i rzeczywiście sprawdziłem śr. spalanie jest 10l a 1.8 ma 9.5!. Tylko jak dla mnie to trochę dziwne, że taki silnik może tak mało palić jak na 2000cm3.... Obecnie mam Astrę F 1.6 SI i gazu spala 10l a w nowszych opelkach 2.0 spala tyle co stare 1.6 czy 1.8?
1.8/2.0 może łyknąc spokojnie 12 LPG w mieście To jest auto klasy D więc duże, nie ma szans aby paliło tyle co kompakt Moja Astra spala 8.5l Pb przy normalnej jeździe w mieście. Bardzo ekonomicznym autem jest carisma 1.6- 9 l Pb w mieście
Tyle że rzadko się jeździ po mieście... bardziej 3km do pracy w jedną stronę ew. jakieś większe wypady, lecz już dość słabym samochodom! 1.6 zdecydowanie odpada bo to dobre dla jednej osoby a nie dla 4... Jazda spokojna a z tego co czytałem i jest dużo opinii, że przy spokojnej jeździe 9-10 w cyklu mieszanym a w trasach nawet do 7.5 (zazwyczaj 8 lub 8.5). Ktoś miał styczność z tym samochodem może i z takim silnikiem? jak się sprawował jako samochód dla rodziny 4 osobowej i czy rzeczywiście spalanie jest takie jak piszą? :_
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.