Witam potrzebuje waszej pomocy... mianowicie chodzi o wybór samochodu w KOMBI do 6 tysięcy (tzn. zamknąć się w 6 tysiącach) wiadomo nie będzie to nic nowego ale cóż... na początku zastanawiałęm się nad audi a4 b5 lecz był budźet to 8 tysięcy lecz to i tak mało... teraz padły propozycje na Audi 80 lub Passat B4 co lepsze? a może jakieś macie propozycje? Silnik najlepiej aby mało palił, lecz żeby nie był to muł czyli celujemy w silnik 1.8 bo 1.6 to chyba troszke muły.
Polecam passata b4 z benzynowym silnikiem 2,0. Przestrzeń wieksza niż w audi 80, trwałość i niezawodność w obu autkach dobra. Sam mam takiego passata od 3 lat, lecz z silnikiem 1,6+lpg i wiem, że zawsze dojedzie do celu.
Czyli ecotec niczym się nie różni? Dobrze znosi gaz? 1.8 ecotec ma bodajże 126km a 1.8i 116 ale nie wiadomo co lepsze... Bardziej celuje w 1.8 spalanie ok. 10l gazu także to tak samo jak i obecnie przy Oplu Astrze F.
Samochody elektryczne – co warto wiedzieć? [część II] Kontynuujemy nasz przewodnik po świecie motoryzacji napędzanej elektrycznością, który wzbudza zainteresowanie coraz większej liczby osób. Wraz z nimi pojawia się wiele pytań. W tej części analizujemy stereotypy ...
Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3 Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...
No nie bardzo Vectra chyba będzie najlepszy wybór... Jeszcze takie pytanko... oczytałem się trochę ale jak to na internecie piszą inaczej a tu jest forum typowo do tych spraw także chyba prawdę piszecie... Podobno silnik 2.0i (136km) pali tyle samo co 1.8i czy 1.8 ecotec i rzeczywiście sprawdziłem śr. spalanie jest 10l a 1.8 ma 9.5!. Tylko jak dla mnie to trochę dziwne, że taki silnik może tak mało palić jak na 2000cm3.... Obecnie mam Astrę F 1.6 SI i gazu spala 10l a w nowszych opelkach 2.0 spala tyle co stare 1.6 czy 1.8?
1.8/2.0 może łyknąc spokojnie 12 LPG w mieście To jest auto klasy D więc duże, nie ma szans aby paliło tyle co kompakt Moja Astra spala 8.5l Pb przy normalnej jeździe w mieście. Bardzo ekonomicznym autem jest carisma 1.6- 9 l Pb w mieście
Tyle że rzadko się jeździ po mieście... bardziej 3km do pracy w jedną stronę ew. jakieś większe wypady, lecz już dość słabym samochodom! 1.6 zdecydowanie odpada bo to dobre dla jednej osoby a nie dla 4... Jazda spokojna a z tego co czytałem i jest dużo opinii, że przy spokojnej jeździe 9-10 w cyklu mieszanym a w trasach nawet do 7.5 (zazwyczaj 8 lub 8.5). Ktoś miał styczność z tym samochodem może i z takim silnikiem? jak się sprawował jako samochód dla rodziny 4 osobowej i czy rzeczywiście spalanie jest takie jak piszą? :_
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.