Opel vectra 99 temperatura silnika

02 Maj 2010, 08:32

witam
ja wspomnialam posiadam auto opel vectra B z konca 1999 wersja po lifcie, 1.8 benzyna + gaz, od pewnego momentu zauwazylam iz bardzo szybko wzrasta temperatura przy spokojnej jezdzie, zalacza sie wentylator, ktory ja schlodzi do 90 stopni i wkrotce znow wzrasta, co moze byc przyszyna takiej awarii? czy to cos z termostatem czy jakis inny czuinik?
plyn byl sprawdzany i jest ok, wentylator sie zalacza to tez ok tylko cos ten termostat nie trzyma...........czy tu szukac przyczyn?
prosze o rade
Ostatnio edytowany przez ana, 02 Maj 2010, 13:41, edytowano w sumie 1 raz
ana
Nowicjusz

Miejscowość: ŚWIĘTOKRZYSKIE
  • 02 Maj 2010, 09:26

ana napisał(a): czy to cos z termostatem czy jakis inny czuinik?

Ja raczej bym szukał przyczyny w uszkodzeniu termostatu.Moze się zacina i do końca
    nie otwiera i dlatego tak szybko moze wzrastać temp.... :sad:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

02 Maj 2010, 15:54

Sprawdz na chlodnicy czy "grube' przewody sa jednakowo garace wowczas jak wlacza ci sie wentylator i jesli roznica jest wymien termostat
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Green Future - ekologiczna przyszłość SKODY
      SKODA jeszcze bardziej angażuje się w działalność związaną z ochroną środowiska, wytwarzając ekologiczne samochody i wprowadzając efektywne wykorzystanie zasobów. Przyjęte przez SKODĘ działania "Green Future" mają ...
      Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
      Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...