Opel vectra a- spalanie?

17 Gru 2009, 00:10

Witam.
Moj problem polega na tym,a dokladnie problem mojej instalacji.Ostanio moje auto zaczelo palic zaduzo gazu na okolo 25L robilem raz w granicach 200km zas innym razem granice 140km na takiej samej ilosci gazu,podrkeslam iz tankuje na tej samej stacji a jazda jest jazda spokojna po miescie.Pojechalem do gazownika ktory stwierdzil iz mam zle podlaczona instalacje i parownik wogole sie nie grzeje w zwiazku z czym pobiera podwojna dawke gazu,panowie zrobili mi to łacznie z wymiana filtra i regolacja gazu.i tym razem nowosc teraz po zatankowaniu gazu na 15L robie 80km?
panowie jaka moze to byc przyczyna?
w aucie posiadam silnik 1,8 jezdze spokonie przy 3tys obrotow zmieniam biegi nie wariuje bo te auta sie do tego nie nadaja a ato mimo wszystko pali jak smok!
Pozdrawiam KUBA !
kubus
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

17 Gru 2009, 18:45

A instalacja której generacji?
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

19 Gru 2009, 12:06

Jak parownik nie ma temperatury to faktycznie jest kolosalna różnica spalania. A jaką temp. utrzymuje Ci silnik przy Twojej jeździe? Na gazie bardzo przydatne są nowe świece i kable. Ja powiem Ci szczerze że życie jest brutalne ale dobry sposób to taki żeby jechać do innego gazowca i niech inny ustawi :) ja też założyłem u takiego paplocha i dopiero uśmiech na twarzy pojawił się jak byłem u trzeciego ponieważ on wszystko zrobił super i w moim przypadku na 1.6 z 14 L zrobił 8 - 10 L.

Co prawda wydatek bo każdy bierze kase no ale inny może ustawić lepiej tak jak to się odbyło w moim przypadku.
pitbul455
Nowicjusz

Miejscowość: Bukowno

20 Gru 2009, 16:29

temperatur utrzymuje sie w normie i nie przekracza mi 90stopni... wiec nie wiem,czy poczas tego jak mi regulowali gaz i zmieniali polaczenie parownika mogla byc mozliwosc ze zuzyli przy tym wieksza ilosc gazu z butli ?
Pozdrawiam KUBA !
kubus
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

23 Gru 2009, 08:29

Zmień gazownika..!
Ja też trafiłem do fachowców dopiero za którymś razem... Regulacja na podłączonym sprzęcie, a nie za pomocą imbusu ,śrubokrętu i ...ucha...
Poza tym jazda próbna przez gazownika,korekta ponowna na sprzęcie i spalanie spadło z 15 do 11l po mieście...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...