Witam. Vectra A silnik 1.6 75KM po odpaleniu początkowo wskakiwała na +/-2000RPM. Po wyczyszczeniu zaworu krokowego obroty wzrosły do +/- 5000RPM na wolnych. Zawór jest sprawny, ponieważ po podłączeniu do kostki i przekręceniu kluczyka do zapłonu zawór pracuje (wychyla się). Proszę o pomoc.
A spróbuj odpiąć wtyczkę od krokowca,przypominam sobie,że gdy odpiąłem wtyczkę od sprawnego krokowca w Renault Clio II to obroty automatycznie szły w górę,wyglądało by na to,że mimo wszystko coś z krokowcem nie jest tak.
Moja rada - podmień krokowca najprostsza metoda. Niegdyś w mojej Vectrze B podobne były objawy. Silnik wskakiwał na 2500 obr/min, a po wyczyszczeniu już na 4000 obr/min. Wydawało się, że krokowiec chodzi prawidłowo, ale podmianka pokazała co innego.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Jak dbać o klimatyzację w samochodzie? Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...
Jeśli masz linkę normalną,to powinieneś mieć regulację obrotów ,czasami wina leży po stronie osłabionej sprężyny ściągającej linkę gazu,czasami problem wynika z pękniętej żyłki linki,która blokuje swobodny powrót linki.
Dobrze koledzy radzą, wystarczy odpiąć krokowca i powinno troche opasc, wlasnie kidys w warsztacie ReadyCar w szczecinie dostalem taka rade na to i dziala
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.