Opel vectra B 2.0 16V ecotec

05 Cze 2011, 20:36

Witam. Mianowicie mam Vectre b z silnikiem 2.0 16V 136KM ecotec, przechodzac do problemu: jakos ostatnio jadac slychac bylo dziwne stuki w silniku, ale tylko na cieplym, na zimnym ustapily, a pozniej juz caly czas, no i po pewnym czasie sprawdzilem olej a tam pusto wiec zaczalem dolewac, weszlo mi prawie 4 litry oleju i na bagnecie bylo pod gorna kreska. Wnioskiujac to te stuki pewnie sie wziely z braku oleju (mojego nie dopilnowania), takze moje pytanie, CO SIE MOGLO STAC Z OLEJEM?? nie widac bylo zeby kopcil i wyciekow tez nie bylo, lecz ucieka plyn z chlodnicy( tzn woda bo ostatnio musialem wlac wode) i zrobil sie tam dziwny brazowy osad a nawet piana. A pod korkiem wlewu oleju pojawilo sie troche bialego osadu. CZY TO MOZE BYC USZCZELKA POD GLOWICA?? PIERSCIENIE?? ZAWORY? CZY TEZ COS INNEGO? I CZY WOGOLE OPLACA SIE GO ROBIC?? Z gory dzieki...
krokodul
Nowicjusz

Miejscowość: Twardogóra

05 Cze 2011, 20:52

krokodul napisał(a): CZY TO MOZE BYC USZCZELKA POD GLOWICA?? PIERSCIENIE?? ZAWORY?

Generalnie z tego co napisałes to silnik do kapitalki łącznie z szlifem wału i wymiana kpl.panewek...Czy sie opłaca-musisz sobie na spoko policzyć.... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...