Opel Vectra B combi woda pod kierowcą i za kierowcą pomocy!!

28 Wrz 2010, 17:36

Witam wszystkich i błagam o pomoc. kupiłem miesiąc temu Opla vectrę B combi 1.8 wszystko było ok dopóki nie przyszły mocne deszcze. na podłodze u kierowcy i za siedzeniem kierowcy mam jest duża ilość wody. wyciągnąłem całą wodę ale po niedalekiej trasie w deszczu zrobiło się to samo. problem jest w tym że wody jest naprawdę dużo i nie wiem którędy ta woda leci. jeśli ktoś miał taki problem lub orientuje się którędy woda się dostaje to proszę o kontakt. zapowiadają kilka dni ulewnych deszczy a nie chciałbym co chwila wyciągać wody
POMOCY
mghose
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

28 Wrz 2010, 18:59

Sprawdź czy nie masz gdzie dziury a jak nie to masz którąś uszczelkę od drzwi uszkodzoną :wink: Sprawdź dokładnie
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Wrz 2010, 22:24

Sprawdz korki gumowe w podłodze czy są szczelne... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Wrz 2010, 15:52

tylko chodzi o to że woda błyskawicznie się zbiera i jest jej naprawdę dużo i nie spływa nigdzie
mghose
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

29 Wrz 2010, 21:23

Mała powódź w aucie? zobacz czy szyba czołowa jest dobrze wklejona bo będzie woda leciała po podszybiu przez grodz pod dywaniki najprostszy sposób to jeden w zamkniętym aucie a drugi z wężem w ręku i leje wodę po uszczelce szyby itd sprawdzasz drzwi resztę szyb wszelkie zakamarki gdzie możne przedostawać się woda.. Jeżeli masz szyberdach sprawdź odpływy z niego czy nie pospadały i czy są drożne (ja miałem powódź poprzez zapchany spływ od szyberdachu po ulewnym deszczu zza fotelem miałem 5cm bajorko).
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki