Opel Vectra B diesel - proszę o opinię .

11 Sie 2008, 08:39

Witam , proszę o opinię : co sądzicie o zakupie opla vectry w dieslu rocznik '97 za około 12tys - wiem , rocznik nieciekawy w planach miałam '99 po lifcie ale ta jakoś mnie 'zaczarowała' , blachy przejrzałam , progi , nadkola , bagażnik - wszystko ok , wyraźcie swoje opinie , dziękuję i pozdrawiam .

P.S.
Adminie , nie wyrzucaj mojego postu dla mnie to ważne a w wyszukiwarce nie znalazłam nic na temat , pozdrawiam z miasta o najdroższym paliwie :)
ona_zalogowana
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 19:17

witam. Ja podobnie jak przedmówczyni zastanawiam sie nad kupnem 1.7 TD z rocznika 96.... za okolo 12 tysięcy... czy sie opłaca za tyle???
vectra ta ma przejechane tylko 85 tysiecy!!
drzewo
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 22:59

Najlepiej poczytajcie opinie innych użytkowników tego samochodu np na autocentrum, co do samego auta to dosyć solidna konstrukcja ale wiele zależy właśnie od stanu pojazdu w momencie kupna. Trafisz zjeżdżony to będziecie mieli wydatki jak w każdym aucie na plus na pewno koszty części i sporo zamienników. Ceny te co podaliście to troche wydają się wysokie jak na te roczniki. Troche nie chce mi się wierzyć w przebieg 85tys km w samochodzie 12letnim do tego w dieslu, pewnie jeszcze jeździł nim starszy pan po 70-ce. Przed kupnem radziłbym udać się tam z mechanikiem żeby fachowym okiem ocenił faktyczny stan techniczny jak i blacharski, obracałem się troche w środowisku handlarzy i widziałem jak można z grata zrobić lalke do tego z niskim przebiegiem, ładnymi blachami i książką serwisową.
pirlo333
Początkujący

25 Wrz 2008, 09:25

Ja mam do sprzedania 1996r. sedan granatowy, zarejestrowany, klima, elektryka, 2,0Diesel za 12500zł, kupujący zwolniony w opłaty skarbowej, bo wystawiam rachunek, jak chcesz to się odezwij :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

25 Wrz 2008, 21:16

pirlo333
85 tys km na dieslu rok 96 to prawda , jezdizla nim studentka :), to jest pewna informacja, wiem ze tak jest, stan bardzo dobry auta....
wiec za 13 chce sprzedac ale moze opusci do 12stu tys wiec by sie opylilo chyba co ?!
drzewo
Nowicjusz

26 Wrz 2008, 07:47

Jeżeli faktycznie znasz historie auta i kto nim jeździł do tego ten niski przebieg to bierz nie zastanawiaj się. Lepiej kupić starszy z takim przebiegiem niż młodszy z 3razy większym w którym będą czekać cię seria napraw.
pirlo333
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...

27 Wrz 2008, 08:51

Auto możesz sprawdzić w serwisie OPLA podłączając pod komputer albo w jakimś warsztacie, albo u jakiegoś kumpla jeśli ma odpowiedni interface. Co do auta...zwróć uwagę na fotel kierowcy, mieszek drążka zmiany biegów, kierownice i pedały...konkretnie na ich stan wizualny, jeśli są mocno zużyte, to auto może mieć większy przebieg, niż podano...Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

09 Maj 2009, 11:35

Witam po długim czasie , dzięki Forum nie kupiłam tamtej Vectry , nie było radia oryginalnego - więc co mi wielofunkcyjnej kierownicy ;) na pytanie o klimatyzację czy działa sprzedający bardzo się zdziwił , jednym słowem odpuściłam .
Ale wyszło mi to doświadczenie 'na dobre' i we wrześniu 08r kupiłam Vectrę B diesel 2.0 TDI rocznik 1999 wersję CDX

pozdrawiam , A .
ona_zalogowana
Nowicjusz