Mam takie pytanko dziś wymieniałem opony i okazało się ze na tylnej osi opony były pofałdowane. Wie ktoś możne co możne być przyczyna takiego stanu ? geometria ciśnienie czy zawieszenie do wymiany?
Ostatnio edytowany przez Duriel, 06 Maj 2009, 21:49, edytowano w sumie 1 raz
no właśnie nie zrobiłem zdjęcia zjechane były równo takie miały jakby garby na bieżniku tu i tam ~~~ żadnych drgań auta nic tylko huczenie powyżej 120kmh ale nawet przy +200kmh zero wibracji jechał jak po torach .
Jeśli oponki są zużyte plackowato to amorki ,jeśli nagle równomiernie zaczyna oponki ciupać a ciśnienie jest ok to geometria zawieszenia lub przeciążenie (wychodzi na długich trasach),jeśli środkowa krawędż lub zewnętrzną to jak wyżej czyli nieprawidlowa geometria zawieszenia po wpadnięciu w dziure lub zużyciu elementu gumowo-metalowego w zawieszeniu.
Ford GT Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...
Apple CarPlay w samochodach marki Lexus Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...
Ok dzięki bardzo za odpowiedzi z ta prędkością ... no cóż nie wiedziałem ze opony sa tak pociachane nie zauważyłem zacząłem podejrzewa coś jak przy + 120 zaczynało mi coś huczeć na tyle ale drgań żadnych nie stwierdziłem i autko jeździ jak po szynach oponki byle pościerane na środkowej części coś jak szlif diamentu małe placki pod rożnymi katami lol teraz mam nowe oponki i zero hałasu itd po prostu się martwię żeby ich szlag nie trafił bo kasy szkoda a amory odbijają prawidłowo z tego co się orientuje dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Szkoda nowych opon ,co znaczy amorki odbijają prawidłowo?! Przy naciśnięciu czyli rozbujaniu zawieszenie musi bujnąć się raz i koniec i nie może być słychać żadnych dzwięków ,sprawdż amorki na stacji diagnostycznej ,taka moja rada!!!
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.