29 Gru 2014, 14:31
Witam,
zdecydowalem sie kupic Vectre B do 4,5 tys zł. Jestem z Wlkp, szukam silnika 1,6 lub 1,8. Stan jak najblizszy idealnego, bo chcialbym zeby autko posluzylo pare lat, napewno nie chce sprzedawac go po roku czasu i szukac nowego. I tutaj mam dylemat czy kupic w benie czy w gazie? wiadomo gaz taniej wychodzi ale czy nie zajedzie mi silnika? nie znam sie na tym, jeden kumpel mocno odradza mi kupowanie samochodu w gazie, co wy o tym myslicie? Jeździc będę glownie w miescie, czasami wyprawy do 50 km poza miasto, planuje przejezdzac do 400 - 500 km miesiecznie wiec chyba nie jakos bardzo duzo... Co z osiągami przy LPG?
mam pare wybranych w internecie egzemplarzy wiec najlepiej jak byscie mi doradzili ktory z nich ewentualnie jechac ogladac:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dzwonilem do wlasciciela, podobno stan idealny, zero korozji, gaz sekwencja brc zakladany niedawno
[link do oferty na Olx wygasł] - rowniez dzwonilem, dwa slady korozji wielkosci paznokcia (na klapie od bagaznika i pod jednymi drzwiami), zaniepokoilo mnie ze wlasciciel powiedzial ze niedawno przy wymianie plynow widzial go od spodu i wygladalo to "dosc dobrze". Dosc dobrze to malo przekonujace wg mnie ale nie wiem co o tym myslec
o reszcie samochodow wiem tylko tyle co jest napisane w ogloszeniach
[link do oferty na Olx wygasł] - ewentualnie 2,0 w gazie
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - wiadomo dochodzą oplaty za rejestracje (ile?)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ktore z nich są godne uwagi? ktore odrzucić? co z cenami?
z góry dziekuje za pomoc:)