Opel Vectra B VS VW Golf IV

01 Maj 2009, 23:22

Witam wszystkich serdecznie to moj pierszy temat na forum a mianowicie prosze o pomoc w wyborze auta ktore zamierzam kupic niemoge sie zdecydowac pierwsze to
Opel Vectra B Kombi 98r. 2,0 + instalacja gazowa sekwencja 176 tys km wyposarzenie to ABS, wspomaganie kierownicy, el szyby x4, el lusterka podgrzewane, poduszka powietrzna, klimatronic, centralny zamek, autoalarm, komputer
drugie auto to VW Golf IV 98r. 1,4 benzyna, 2/3 drzwi 170 tys km wyposarzenie to ABS, wspomaganie kierownicy, el szyby, autoalram, centrealny zamek, poduszki powietrzne x4 prosze o opinie tych aut i co polecacie ktore z nich wybrac z gory dziekuje za pomoc i opinie
karol987
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

01 Maj 2009, 23:54

Ten dobry i ten lepszy a który to?!Ten który ma większy silnik i lubi gaz ,Ople lubią gaz ,ja kupilbym OPLA,gdyby byl bez gazu zastanawiałbym się dopiero wtedy teraz bym się nie zastanawiał no chyba żeby Golf był w TDI ,wtedy to co innego no i żeby nie miał tych 400 kkm w kołach ,ten OPEL ma przebieg nieduzy.Ale czy to jest przebieg rzeczywisty?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Maj 2009, 00:01

Moje odczucia tez chyla sie ku Opelkowi poniewaz jest z gazem a ja dos sporo jezdze. A co do przebiegu kto to wie? gdyby dalo sie to jakos sprawdzic teraz robia co chca z licznikami. No coz czekam na dalsze opinie

[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 01:10 ]
a i jeszcze chcialem zapytac o tego opla vectra B co do blachy czy rdzewieje w tym roczniku 98 ponoc po lifcie 99r. sa lepsze ??
karol987
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

02 Maj 2009, 06:03

Witam. Jeden samochód to 3 drzwiowy Golf a drugi to Vectra kombi.
Więc zastanów się do czego ci będzie auto potrzebne. bo taka Vectra kombi może okazać się za duża. A różnica w wielkości między nimi jest naprawdę spora.
Do gazu lepsze jednostki są w oplach jednak to w VW mają dłuższą wytrzymałość.
stasiowski121

02 Maj 2009, 06:05

ja mialem golfa i byl bez awaryjny, u kolegi w vectrze caly czas cos stuka i puka, tu jest teoria a najwazniejsze to relacja stan/cene, tu widac niezdecydowanie bo te samochody sa z roznych przedzialow 3 i 5 drzwi...
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna