Opel Vectra C - radio,a komputer pokładowy

02 Maj 2017, 13:58

Witam,
Mam pytanie dotyczące radia samochodowego Opla. Mam oryginalne radio w Oplu, jednak mam z Nim problem, gdyż nawet jak jest wyłączone radio to pobiera energie z akumulatora przez co, jak nie jest użytkowany kilka dni to akumulator po prostu siada. Prawdopodobnie radio jest w jakiś sposób uszkodzone, lecz nie jestem w stanie stwierdzić, bo elektrykiem nie jestem.
I tu nasuwa się moje pytanie dotyczące kupna nowego radia, które nie jest oryginalne. Tylko zastanawiam się czy te radio, powiedzmy:
https://vordon.pl/product-pol-1571-Radi ... oCyUjw_wcB
będzie współgrało z komputerem pokładowym lub czy jest możliwość aby komputer pokładowy było zintegrowane z nowym radiem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
DejvidSLK
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 09 2016
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Opel Vectra C
Silnik: 2.2 147KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Maj 2017, 19:22

Wpierw to radził bym Ci się udać te elektryka żeby potwierdził Twoje przypuszczenia lub poprostu trzeba sprawdzić akumulator gdyż może już nie trzymać prądu i wydaje Ci się że coś rozładowuje. Co do radia które udostępniasz to nie będzie wspolgralo z komputerem żeby takie radio kupić to jest minimum 1500 zł i co więcej to sam nie jesteś w stanie podłączyć tego radia. A jeżeli chodzi o opinie to zwykły badziew. Radio takiego pokroju to jest takie minimum 1000 zl.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4