Moi rodzice planują zakup auta. Cena: do 25 000 zł. Najbardziej zależy nam na niezawodności, przestronności, dobrym zawieszeniu i stosunkowo niedużym spalaniu. Ja osobiście stawiam na mazdę. Spełnia wszystkie te wymagania, z tym że szybko pojawia się rdza, co trochę odrzuca mojego ojca. Zniechęca go też dosyć duży koszt serwisu. On na początku był bardzo zainteresowany passatem b5 fl, jednak za tę cenę można dostać egzemplarz starszy niż mazda i większym przebiegiem, do tego bardzo niepewnym. Jest jeszcze opel vectra c, ceny podobne do mazdy. No właśnie. Wybór trudny. Które auto polecacie i z jakim silnikiem? I na co zwrócić uwagę w wyborze poszczególnych modeli?
I czy ten egzemplarz jest godny uwagi? Czy można wierzyć temu niby "pewnemu" przebiegowi? Mieszkam niedaleko, dlatego mógłbym tam pojechać i obejrzeć auto.
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
ps. Jeszcze jedno pytanie odnośnie mazdy. Ktoś powiedział dla mojego ojca, że japończyki trzymają 10 lat, a potem rozsypują się, natomiast niemieckie samochody jeżdżą i nawet ponad 20 lat. Chciałbym zweryfikować tą informacje na forum, bo bardzo trudno mi w to uwierzyć.