Opel Vectra - nie działa licznik

19 Kwi 2009, 18:34

witam, ma problem z licznikiem, wymieniałem przełącznik lusterek i zrobiło się jakieś spięcie, wywaliło bezpieczniki. Najpierw nie działało podświetlenie tablicy i kierunki. Znalazłem spalony bezpiecznik, wymieniłem i jest ok, ale nadal nie działają licznik, tj. wskazówka prędkości i licznik przebiegu km oraz nie działa komputer, tzn. świeci ale nic nie wskazuje. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w skrzynce wewnątrz auta i wszystkie wyglądają ok, ale może coś namieszałem i nie wiem co dalej robić. Proszę o pomoc, zwłaszcza na którym bezpieczniku się skupić, nie mogę jeździć bez prędkościomierza.... pozdrawiam
wolwgang62
Nowicjusz

• 19 Kwi 2009, 18:41

O ile się nie myle to są jeszcze jakieś bezpieczniki pod maską w okolicy akumulatora. Co to za vectra B czy C?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

19 Kwi 2009, 18:46

VECTRA B, 2.0 dti, są koło akumulatora, ale to jakieś przekaźniki
    wolwgang62
    Nowicjusz

19 Kwi 2009, 19:03

Spróbój odłączyć aku i podłączyć na nowo inaczej tak jak pisał kolega GAWLAK (wiesz o czym mówie) :)))
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

19 Kwi 2009, 20:17

odłączyłem ale nic nie pomogło, o co Ci chodziło z tym GAWLAKIEM? jestem tutaj nowy i nie wiem o co chodziło....
    wolwgang62
    Nowicjusz

21 Kwi 2009, 06:15

kolego jak chodzi ci o wskaznik predkosciomierza ze ci nie dziala no to moze ci spadla linka od predkosciomierza jak oto chodzi a zeby ja zalozyc trzeba sciagac zegary i tam bedzie to oczym mowie ja sie wpina z tylu na samym srodku predkosciomierza pozdrawiam
    vectra96
    Nowicjusz

Miejscowość: Tarnow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
      W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...