Opel Vectra Problem z kierownicą/kołami/wspomaganiem/

13 Cze 2009, 21:39

Jadąc drogą nie zauważyłem dosyć sporej dziury... Wpadłem prawym przednim i tylnym kołem. po tym fakcie kierownicą drga mi na prawo i lewo. Co mogło się stać? Zaznaczę, że mam twarde zawieszeni z przodu (miałem takie od początku jak kupiłem samochód a było to 2 m-ce temu).
Z góry dziękuję.
xmtx
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała
  • 13 Cze 2009, 21:44

Stawiałbym na rozwalony amortyzator - najlepiej na początek sam zobacz bo to naprawdę może być sporo rzeczy.
    O żesz ty kur..., w chu.. jeb.. twoja mać!!! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął.
    wolfenstein
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Cze 2009, 21:50

No tak ale na tym się w ogóle nie znam... patrzyłem na to wstępnie ale nie zauważyłem nic specjalnego...
    xmtx
    Nowicjusz

13 Cze 2009, 21:54

Nic nie zgięte? nie cieknie z amortyzatora? ogólnie to dosyć poważna sprawa, więc i tak i tak powinieneś jechać do dobrego mechanika, bo nie powinno się tak jeździć. Pół biedy gdyby to było coś z zawieszeniem, gorzej jeżeli z układem kierowniczym.
    wolfenstein
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Cze 2009, 21:56

Właśnie nic niepokojącego się nie dzieje... Pojadę do mechanika... ale aż się boję rachunku...
    xmtx
    Nowicjusz

14 Cze 2009, 07:54

Mogłeś uszkodzić strukturę wewnętrzną opony ,przyglądnij się także dobrze feldze.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
      Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...

14 Cze 2009, 08:58

Felga i opona nie wygląda na uszkodzoną nic nie wygląda na mechanicznie uszkodzone patrzyłem pod samochodem pod maską za kołem tyle ile dałem radę sam zerknąć...
    xmtx
    Nowicjusz

14 Cze 2009, 09:09

Przy mechanicznych uszkodzeniach kordu opony nie zauważysz ich ,jeśli przestawiłeś geometrie zawieszenia to nadwozie lub układ kierowniczy też będzie dostawać drgawek! Weż oponę zapasową i załóż na na tę przednią ,musisz wyeliminowac po kolei podejrzane skutki!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Cze 2009, 15:33

byłem dzisiaj u mechanika... okazało się że felga jest skrzywiona więc jak komuś się coś takiego przytrafi to już będzie miał jakiś trop.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc:)

[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 16:34 ]
    i jeszcze dodam że prostowanie felgi (mam 17 calowe alumy) to ok 150 zł
    xmtx
    Nowicjusz