Opel Vectra vs Citroen C5 vs Honda Accord

18 Sie 2013, 12:42

Planuję za rok kupić auto. Zastanawiam się nad
Opel Vectra C (ewentualnie B)
Citroen C5 II (ewentualnie I)
Honda Accord VI
Mam do dyspozycji 15 tys zł, narazie ww auta przekraczają mój budżet (no poza Oplem Vectrą B), ale za rok może nieco stanieją. Szukam w benzynie lub benzyna+lpg. Pokonuję niewielkie trasy do 5tys km rocznie. Ale zależy mi na aucie niemulowatym, takim średnim, żeby dało się kogoś wyprzedzić nie modląc się do św. krzysztofa. Poruszam się głównie w mieście/między miastami/kilka razy w roku dłuższe trasy. Tylko co mi możecie powiedzieć o tych autach? Na forum citroena citroena zachwalają, i jeśli dokładnie sprawdzę auto i kupię auto dobre, to niby będę zadowolony.
Opel Vectra C - trochę przekracza mój budżet, ale zastanawiam się nad B. Nie wiem czy poniżej rocznika 2001 to nie jest stare auto.

Ewentualnie interesesowałyby mnie auta nieco mniejsze, bo póki co nie mam jeszcze rodziny, a duże auto to jedynie mój kaprys ;) lubię przestronność, wygodę. Będzie to moje drugie auto, po 3 latach jeżdżenia Polem.
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Sie 2013, 14:16

Jeszcze pod uwagę biorę Forda Focusa. Też wydaje się spoko auto, no nic o nim też nie wiem :)
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco! Odłóż smartfon podczas jazdy
    Badania pokazują, że wykonywanie połączeń przez kierowcę trzymającego telefon/smartfon w dłoni podczas jazdy dwukrotnie zwiększa ryzyko wypadku. Z kolei czytanie i wysyłanie wiadomości zwiększa to ryzyko aż 6-krotnie(1). ...