Opel Vivaro 1.6 CDTI 2015. Hałasująca skrzynia biegów na wyłączonym si

29 Gru 2018, 00:36

Witam. Mam dość dziwne objawy, skrzynia biegów hałasuje ( takie terkotanie) dokładnie jakby jakieś łożysko, ale tylko na wyłączonym silniku i do pewnej prędkości ok 15-20 km/h. Gdy prędkość jest wyższa nie słychać. Gdy podniosłem auto, kręcąc kołem hałas jest dość duży i czuć na kole lekkie jakby przeskakiwanie. Poza tym biegi wchodzą raczej normalnie i raczej nic więcej nie hałasuje. Czy ktoś wie co to może byc. Z góry dziękuję za każdą wypowiedź
zaku444
Obserwowany

29 Gru 2018, 09:10

No nie są to jakoś super trwałe skrzynie, u ciebie skoro czuć to na kołach to może to być łożysko na mechniźmie różnicowym, tak czy tak skrzynia do wymiany/ naprawy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Gru 2018, 23:32

Mam się z tym spieszyć? Czy jeszcze mogę powiedzmy tydzień max 2 pojeździć? Pytam bo auto cały czas potrzebne do pracy,a mechanik to raczej dopiero po nowym roku będzie do ogarnięcia.
zaku444
Obserwowany

29 Gru 2018, 23:40

moze wytrzymać dzień a może i miesiąc, ciężko zgadywać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Mar 2019, 13:44

Witam. Mam dokladnie to samo. Vivaro 1.6 biturbo . Samochod jest na gwarancji. Bylem u dilera ktory odpowiedzial mi ze to dyferencjal i ten typ tak ma (sprawdzilem 3 inne pojazdy kolegow i zaden z nich tak nie terkocze). Poza tym auto uzywa sie z wlaczonym silnikiem, a wtedy stukania nie slychac, co za kretynska odpowiedz.
Czy Ty rozwiazales juz ten problem? Co to jest bo z tymi chu.... z Opla mozna oku.....
Bede wdzieczny za odpowiedz.
Henryk
ciufek
Obserwowany

03 Mar 2019, 13:50

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Bede wdzieczny za odpowiedz.
Henryk
ciufek
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...