Opel Vivaro 2017 1,6 wyciek oleju od strony skrzyni

06 Paź 2020, 19:51

witam wszystkich. jetem już chyba? nieszczęsliwym posiadaczem Vivaro 1.6 2017 r auto z przebiegiem okolo 50 tys ,Po zakupie bez problemu auto śmigało zrobiłem nim jakieś 6 tys, i wymieniłem olej. i sie zaczęło ...... wyciekał olej od strony rozrządu , od skrzyni i z intercoolera . oczywiście do mechanika. powymieniał uszczelniacze nie na jakieś lipne tylko te lepsze. Auto odebrałem i dalej sie jeje, od strony skrzyni. do mechanika , zamówił oryginalny uszczelniacz z opla założył i dalej sie leje .... Koło od wału ok, gładkie, żadnych rys czy wżerów..... czy ktoś spotkał sie z takim problemem ? jakieś rady ? pomysły ?. z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
tomkamyk
Obserwowany

08 Paź 2020, 09:16

Po wymianie oleju zaczęły się wycieki? Olej zmieniłeś na taki sam jak był wcześniej? Z samymi uszczelniaczami różnie bywa ale ten oryginalny z ASO powinien być ok tym bardziej że samochód ma niewielki przebieg. Mechanik jest pewny że prawidłowo montuje uszczelniacz bo często problemem wycieków jest błąd przy montażu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Paź 2020, 21:06

witam ... dzięki za odpowiedz na zapytanie , montaż uszczelniacza podobno wykonany ok nikt nikomu nie patrzy na racę, odnośnie oleju nie wiem jaki był wcześniej , nalany został syntetyk z castrola . dostałem też podpowiedz od kolegi ze to może zawór w pompie który wyrównuje ciśnienie .... a może odma? jest kilka nie wiadomych
tomkamyk
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota SA 1949 rok
    Pierwszy powojenny samochód Toyoty to właśnie niewielki SA. Model istotny, ponieważ przez następne 15 lat Toyota była znana właśnie z tego rodzaju aut. Toyota SA to jeden z pierwszych niewielkich samochodów, ...