Opel Vivaro 2017 1,6 wyciek oleju od strony skrzyni

06 Paź 2020, 18:51

witam wszystkich. jetem już chyba? nieszczęsliwym posiadaczem Vivaro 1.6 2017 r auto z przebiegiem okolo 50 tys ,Po zakupie bez problemu auto śmigało zrobiłem nim jakieś 6 tys, i wymieniłem olej. i sie zaczęło ...... wyciekał olej od strony rozrządu , od skrzyni i z intercoolera . oczywiście do mechanika. powymieniał uszczelniacze nie na jakieś lipne tylko te lepsze. Auto odebrałem i dalej sie jeje, od strony skrzyni. do mechanika , zamówił oryginalny uszczelniacz z opla założył i dalej sie leje .... Koło od wału ok, gładkie, żadnych rys czy wżerów..... czy ktoś spotkał sie z takim problemem ? jakieś rady ? pomysły ?. z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
tomkamyk
Obserwowany

08 Paź 2020, 08:16

Po wymianie oleju zaczęły się wycieki? Olej zmieniłeś na taki sam jak był wcześniej? Z samymi uszczelniaczami różnie bywa ale ten oryginalny z ASO powinien być ok tym bardziej że samochód ma niewielki przebieg. Mechanik jest pewny że prawidłowo montuje uszczelniacz bo często problemem wycieków jest błąd przy montażu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Paź 2020, 20:06

witam ... dzięki za odpowiedz na zapytanie , montaż uszczelniacza podobno wykonany ok nikt nikomu nie patrzy na racę, odnośnie oleju nie wiem jaki był wcześniej , nalany został syntetyk z castrola . dostałem też podpowiedz od kolegi ze to może zawór w pompie który wyrównuje ciśnienie .... a może odma? jest kilka nie wiadomych
tomkamyk
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...