Opel zafira 2001 2,0 TDi czy Renault scenic 2001 1,9TDi

22 Cze 2009, 10:12

WITAM BARDZO PROSZĘ O OPNIE JAKI WYBRAĆ SAMOCHÓD DLA KOBIETY Z DZIECKIEM, ABY BYŁ W MIARĘ BEZAWARYJNY, DYNAMICZNY, BEZPIECZNY I POJEMNY
BEDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDE OPINIE
POZDRAWIAM

[ Dodano: Pon Cze 22, 2009 11:17 ]
dodam jeszcze że chodzi mi o mini vany tzn. OPEL ZAFIRA 200-2001 R 2,0 TDI CZY RENAULT SCENIC 2001 R, 1,9 TDI
monstr
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

22 Cze 2009, 19:51

Jeśli Renault SCENIC to tylko z silnikiem 2.0 TDI a to dlatego ,że od 1.9 jest mocniejszy o całe 30 koni a pali tylko 0.5 l więcej! :shock: Solidny samochód ale przez elektronikę i nie tylko:twisted: wyceniony tylko na 3 z plusem ,to mało!Opel Zafira samochód na 5 z minusem :wink: teraz Droga Pani już chyba wiesz jaki samochodzik musisz :mrgreen: kupić!Silnik 2.0 DTi ,trasa 5.3 l/100km :grin: Diesle można polecić tylko zadbane oraz z przebiegiem w granicach zdrowego rozsądku!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Cze 2009, 20:51

Jeśli dwa konkretne egzemplarze to trzeba patrzeć, ktory lepiej utrzymany. generalnie bardziej bym polecał Opla.

Jeśli jest to pytanie tylko wstępne to zalecałbym przyjrzeniu się Oplu Merivie. Nieco zgrabniejszy do Zafiry.
Zwróciłbym uwagę na Mitsubishi SpaceStar. Niepozorne autko, ale bardzo wygodne z podwyższonym siedzeniem jak w vanie i elastycznym bagażnikiem dzięki przesuwnej tylnej kanapie.
Jeśli nie będzie się pani upierać przy dieslu to w benzynie jest najładniejszy z minivanów Mazda Premacy (w dieslu też są, ale cholernie głośne).
Joter
Aktywny

21 Lip 2009, 23:16

Zafira - lepszy silnik
mm35533
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

03 Cze 2010, 09:43

Ja mam dokładnie taki sam dylemat..Scenic II 1.9 DCI v.s. Zafira I 2.0 DTI...POMOCY :D
wojciech28
Nowicjusz

Miejscowość: Złotów

03 Cze 2010, 12:03

wojciech28 napisał(a):Ja mam dokładnie taki sam dylemat..Scenic II 1.9 DCI v.s. Zafira I 2.0 DTI...POMOCY :D

Przeczytaj powyższe wypowiedzi , zostało tam bardzo dużo powiedziane :wink:
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mazda MX-5 - samochód do driftu
    Ciekawie prezentuje się również Mazda MX-5, szczególnie jej druga generacja o oznaczeniu NB. To niewielki, tylnonapędowy kabriolet, którego największymi zaletami są niska masa i rozsądne ceny. Auto kupimy ...