Opel Zafira- problem z odpaleniem silnika

28 Mar 2009, 22:15

Mam Opla Zafire i problem z ktorym nie mam pojecia co zrobic. Odlaczylem akumulator i teraz wogole nie zaswieca mi sie kontrolka INSP i nie moge odpalic silnika. Czy ktos wie w czym moze tkiwic problem i jak sobie z nim poradzic.
Bede wdzieczny za jakakolwiek odpowiedz.
Pozdrawiam.
Kmaf
Nowicjusz

• 29 Mar 2009, 09:23

Mnie się wydaje,że niestety musisz podrzucić samochód na kompa diagnostycznego,jeśli przed odpięciem akumulatora palił a teraz nie chce to najprawdopodobniej układ elektroniczny w tym samochodzie utracił pamięć oprogramowania(na przyszłość,kup sobie Engine Memory Saver(ok.100 zł)wpinany do gniazdka zapalniczki,to urządzenie podtrzymuje pamięć oprogramowania i nie ma problemu po odłączeniu akumulatora,układ elektroniczny nie traci pamięci.Lub podpinaj inne żródło energii(mniejszy akumulator w zastępstwie tego,który wyciągasz.(żabki podpinane do klem)
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
      9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...