Opinia BMW E46 320d

12 Lip 2011, 17:57

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
chciałbym poznać wasze opinie na temat tych aut, czy w tej cenie dostane w miarę utrzymany model?
z góry dziekuje
ubek18
Nowicjusz

Miejscowość: Rumin

12 Lip 2011, 18:55

1. Dostala w tyl + lewy tylny blotnik i drzwi tak samo(linia drzwi i blotnika nie jest rowna). W przod tez dostala, od strony kierowcy - widac to po linii maski + blotnika. Kijowe zdjecia wnetrza samochodu.

2. Twierdzi ze bezwypadkowa i moze faktycznie wiekszego dzwona nie zaliczyla, przynajmniej tego ze zdjec nie widac, chyba ma najlepiej zachowane wnetrze z tych 3 co dales, ale i tak slabe zdjecia sa troche.

3. 200k km to ona miala chyba 5 lat temu, tylne fotele sa w jakims dziwnym stanie. Slabe zdjecia generalnie, ale kierownica jest chyba troche wytarta jednak. Twierdzi ze bezwypadkowa, poza tym ze ma przedni zderzak lekko cofniety(odstaje lekko kolo blotnikow) to nic poza tym nie widze.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Lip 2011, 19:54

wielkie dzięki za odpowiedz, widać fachowa ocena
a może dałbyś rade podać mi linki do jakiś ciekawych modeli? które warto było by jechać obejrzeć
cena 22tys
ubek18
Nowicjusz

12 Lip 2011, 20:20

Ciezko ze zdjec, czesto zdjecia sa male lub kijowej jakosci. A i tak tylko miernik lakieru ci powie czy auto zaliczylo wiekszego dzwona czy tez nie. Patrz przede wszystkim na takie detale jak stan kierownicy, foteli, dzwignie zmiany biegow czy pedala, te elementy sie wycieraja wraz z przebiegiem i wszystkich sie czesto nie oplaca wymienic zeby ukryc wysoki przebieg.

Co do przeszlosci powypadkowej, to jak autko dostalo troche mocniej w przod, to prawie zawsze sie maska czy ktorys blotnik przesunie o 1-2mm i bedzie widac, tak jak to jest w tym 1-szym linku co dales, to samo z pozostalymi liniami nadwozia.

Musisz szukac przed wszystkim czegos z twojej okolicy zeby za duzo nie jezdzic.
Czimi
Stały forumowicz

13 Lip 2011, 15:25

to ja mam takie pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu a na forum nie mogłem się doszukać pełnej opini,
co sądzicie o E39? Myślałem nad tym autkiem, co w nich siada, czy drogie w utrzymaniu, i mówię tu o LPG albo dieslach do 2.5 litra , spalania, może ktoś z was ją miał?
WiemCoMówięMówieCoWiemDużoWiemWiecDużoMówię
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

14 Lip 2011, 20:09

dodam kolejne ogłoszenie do oceny
co myslicie o tej?
ubek18
Nowicjusz

14 Lip 2011, 21:08

sam jestem ciekaw, dzwonilem do goscia, aby sie umowic, lecz niestety czasu nie mial :]
haXen
Obserwowany

14 Lip 2011, 21:52

bigboy napisał(a):to ja mam takie pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu a na forum nie mogłem się doszukać pełnej opini,
co sądzicie o E39? Myślałem nad tym autkiem, co w nich siada, czy drogie w utrzymaniu, i mówię tu o LPG albo dieslach do 2.5 litra , spalania, może ktoś z was ją miał?

Te modele to bardzo dobre auta ja polecam silnik 3 l diesel 2.5 to tds a wiadomo jak sie maja w tds-ach pompy wtryskowe. czesto sie psuja a regeneracja jest kosztowna i niepewna a jezeli chodzi o benzyne to tylko czysta bez gazu powiem ci tak auto z gazem to jak baba bez pi..y szkoda auta no ale twoja decyzja
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

14 Lip 2011, 22:40

ubek18 napisał(a):http://allegro.pl/piekne-bmw-320d-klimatr-alu-diesel-tempomat-lift-i1715330264.html
dodam kolejne ogłoszenie do oceny
co myslicie o tej?

Z zewnatrz i wewnatrz jak najbardziej ok.
Czimi
Stały forumowicz

15 Lip 2011, 01:07

kamilszczak00 napisał(a):
bigboy napisał(a):to ja mam takie pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu a na forum nie mogłem się doszukać pełnej opini,

Te modele to bardzo dobre auta ja polecam silnik 3 l diesel 2.5 to tds a wiadomo jak sie maja w tds-ach pompy wtryskowe. czesto sie psuja a regeneracja jest kosztowna i niepewna a jezeli chodzi o benzyne to tylko czysta bez gazu powiem ci tak auto z gazem to jak baba bez pi..y szkoda auta no ale twoja decyzja

czyli 3l diesel, nie wiesz jak to ze spalaniem? wiesz, nie chodzi mi o buta a o komfort dlatego myślałem nad bmw bo w tym przedziele cenowym to albo bmw e39 albo mercedes w203 (tego kupil kuzyn zobacze przez rok jak to sie sprawuje i pomysle czy e39 czy merc, ) niestety nie mam nikogo kto by miał bmw
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Lip 2011, 10:42

Mercedes stracil swoja marke maja teraz strasznie slaba blache i jezeli myslisz o silniku CDI to niech bog cie strzeze poczytaj na innych forach o tym silniku wiekszosc jest na nie!!! A jezeli chodzi o spalanie Bmw 3 l to znajomy ma, w cyklu mieszanym wychodzi mu tak okolo 8 l oczywiscie da sie zejsc nizej jak by sie chcialo oszczedni jezdzic
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

15 Lip 2011, 12:21

Nom, rzeczywiście strzeż się przed W203 za ~20tys. zł to potencjalna skarbonka bez dna.
W203 ma słabą blachę? to W202 dotyczył ten problem. Trzeba zacząć od tego, że e46 jest znacznie tańsze od W203 na rynku wtórnym a później zastanowić się dlaczego.
Warto też dodać, że 320d 136KM miało duże problemy z pompą która powinna być właściwie wieczna, w w i 3 litrowym dieslu dochodzą z kolei bardzo wrażliwe(nawet jak na CR) na jakość paliwa wtryskiwacze.
Co do CDI to znajomy W203 C270CDI przekroczył 400tys. km(z tym, że przebieg realny) jak na razie jedyna inwestycja w silnik to regeneracja wtryskiwacza za 400zł.
Większość z nich kupiła zajechane trupki a później zatankowała coś co przypomina ropę i dziwi się, że nie chce jechać a niestety te silniki nie są takie obojętne na traktowanie jak stare diesle mercedesa.
Rzeczywiście horror.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lip 2011, 19:46

ja mówię o E39 , czytalem na forum bmw , ze 525 tds jest waldiwy siadaja pompy paliwa (ale za to inni go strasznie chwala, zdania o nim jak dupy w pol podzielone hehe) a 3 litrowy motor czyli 530 pali 12-13 litrów do tego do 20 tys ciezko jest znalesc cos ciekawego wiec sam juz nie wiem..
kuzyn kupil tego w203 w benzynie 1.8l. zaplacil za niego 17 koła u wroga , tez teraz nie wiem czy jesli bym bral merca brac diesla czy benzyne.
Ogolnie chodzi mi o dosc duze komfortowe auto, po przewertowaniu allegro otomoto itp. zauwazylem , ze do 20tys to tylko mercedes w203 i bmw e39 najbardziej mi sie podoba, no i honda legend ale ona to pali chyba ze 20 litrow
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Lip 2011, 20:08

kamilszczak00 napisał(a):

Co Ty masz do gazu? Są silniki BMW, które faktycznie nie pasują do lpg np. 4l benz ze starej "siódemki" ale akurat 2.0 czy 1.8 z "trójki" idelanie nadaje się lpg, oczywiście dobrej jakości. Uzytkownik nie czuje zmiany na lpg z benz i nie ma żasnych strat mocy - nie wprowadzaj w błąd i dezorientacje innych uzytkowników.
longmanORG
Nowicjusz

Auto: Vectra B 1.8 16V 116 KM

15 Lip 2011, 20:27

za inst. gaz trzeba dac z 4 tys?
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika