Opinia Ford Mustang V 5.0

23 Lis 2017, 23:44

Ford Mustang
Silnik5.0 418 KM
Skrzynia biegów automatyczna
Rocznik 2011
Przebieg +/- 60000
2 dni testowania Mustanga więc można napisać jakaś opinie, najpierw powiem o zaletach. Auto to typowy czarny koń, nieprzewidywalny i nieokiełznany, bardzo mocny silnik który ładnie ryczy. To auto budzi respekt wśród kierowców i ludzi obok, ładnie się prezentuje i ma piękną historię dlatego nie przejdziesz koło niego obojętnie. Wnętrze auta typowo amerykańskie ale jest w tej prostocie "to coś". Pomimo że plastiki i wykończenia twarde i nie wyglądają na solidne to nie zauważyłem trzasków i skrzypienia podczas jazdy. Spory bagażnik jak na takie auto. Można spokojnie nim wygodnie podróżować, gdyż jadąc w trasie potrafi być ekonomiczny ale jeżeli dasz mu bata to....... :naughty: . Słaby skręt i prowadzenie na przeciętnym poziomie. Teraz przejdźmy do wad. Zaliczam do wad skrzynie biegów, nie bez powodu napisałem że jest nieobliczalny, przy większych obrotach skrzynia zmienia biegi jak jej się podoba, ma chwilkę zastanowienia i czasami potrafi redukujac wskoczyć na takie obroty że musisz korygować tor jazdy, nie podoba mi się ta chwila zastanowienia.Kolejna sprawa to hamulce, WTF :?: Kto do takiej bestii zaprojektował te hamulce? Przednie jeszcze można przymrużyc oko ale tył? Tak jakby wyciągnięty z mazdy mx3 z silnikiem 1.6. Te hamulce to jakiś żart jak miałbym dać ocenę od 1/10 to dałbym takie naciągnięte 4. Tragedia. No i ostatni z większych minusów to rdza. Nie wiem czy tylko mój egzemplarz taki się strafił ( w co wątpię) czy wszystkie tak mają. Dodam że auto jeździ po południu Francji czyli nie ma wilgoci wody i soli także niedopuszczalne jest takie rdzewienie podwozia. Dobrze się przyglądałem i nie zauważyłem napraw blacharskich, wszystko wygląda na oryginał. Jak wygląda popatrzcie sami rdzewieje w nim dosłownie wszystko co jest na podwoziu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Lis 2017, 01:26

Tutaj jeszcze bym coś dodała ale nie wiem czy mogę psioczyć na Forda :D
Ogólnie to co napisałeś są to realia, w/g mnie przykre jak na charakter auta. Co ciekawe miłośnicy mustanga twierdzą że rocznik którym jechałeś jest już poprawiony a MR 2015 już jest superaśny... a niestety miałem okazję przejechać się nowym automatem V8 mustanga i to na szczęście europejskim i nie było różowo a szczypta wiedzy od realisty a nie miłośnika wyleczyła mnie z tego auta.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Lis 2017, 07:48

szybki napisał(a):Tutaj jeszcze bym coś dodała ale nie wiem czy mogę psioczyć na Forda
po to jest zrobiony ten temat aby wyrazić swoje zdanie trzeźwo patrząc na auto.
Krotko mówiąc, w tym przypadku płacimy za silnik i historie bo reszta jest do dupy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Lis 2017, 08:58

Kao napisał(a):Krotko mówiąc, w tym przypadku płacimy za silnik

No i tu jest następny problem bo już są pierwsze echa dochodzące spod masek nowych mustangów które nie napawają optymizmem. Nie wiem ja w rocznikach modelowych którym Ty jeździłeś ale z tymi najnowszymi nie jest różowo.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Duster 2018: w 100% zmieniony design nadwozia
    Wszystkie zewnętrzne elementy zostały przeprojektowane i zyskały bardziej wyraziste kształty, które podkreślają siłę charakteru auta. Wnętrze Nowego Dustera oferuje wyższy poziom komfortu bez kompromisów. Zdecydowanie ...
    Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...