Opinia o Renault Clio 1.2 16V 75 KM z 2001

05 Sie 2012, 12:34

Witam wszystkich !
To mój pierwszy post na tym Forum, także bardzo mi miło :D
Ale wracając do głównego wątku, chciałbym Was zapytać co sądzicie o takim Clio ?
Nie wiem czy tak wypada, ale dam link do konkretnej oferty - [link do oferty na Allegro wygasł] . Jestem zainteresowany właśnie tym samochodem.
Może wiecie coś o ich awaryjności, jakieś plusy i minusy tego modelu, a także co uważacie o tej konkretnej sztuce z aukcji ? Proszę Was o jak największą ilość opinii i komentarzy, bo coś dość dziwne - w internecie nie znalazłem zbyt konkretnych wypowiedzi ;)

Dzięki z góry ;)
miros501
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Sącz
Prawo jazdy: 25 05 2012

05 Sie 2012, 12:57

Mam takie Clio z rocznika 2001 ale z silnikiem 60KM. Wersja 75KM nie lubi się z gazem, moja wersja działa od kilkunastu tyś km bez dużych kłopotów. Samo auto przyjemne w jeździe i prowadzeniu, przeciętnie awaryjne (to już są poprawione poliftingowe wersje), lubią spalić się żarówki, zaszwankować spryskiwacz, przestać działać tylna wycieraczka itd. To są usterki, które mnie spotkały. Najpoważniejsza to awaria silnika, źle działał nie chciał zapalać. Nie obyło się bez planowania głowicy i wymiany uszczelki (500zł). Po za tym rzeczy eksploatacyjne, choć powiem że to są auta o które trzeba dbać. Tak to szybko zaczynają pojawiać się awarie. Zaleta to ładny wygląd, młode roczniki w dobrej cenie i dobra blacha (zero rdzy).
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

05 Sie 2012, 15:34

Dobry wybór jak na mój pierwszy samochód ? I czy przebieg - ponad 197 tys kilometrów - nie powinien mnie odstraszać? O co warto jeszcze dopytać sprzedającego ? ;) Dużo pytań ale jak widać, początkujący jestem :D
miros501
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Sącz
Prawo jazdy: 25 05 2012