Witam, Prosze o ocenę CLIO II

05 Sie 2012, 23:41

Witam, mogę prosić o opinie ze zdjęć? Interesuje mnie bicie, malowanie, wiem że po zdjęciach ciężko ocenić, ale dobry blacharz-lakiernik wszystko wypatrzy. Z góry Dziękuję

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Adiik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2009

06 Sie 2012, 03:01

Wygląda ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sie 2012, 09:22

vallpapers weź się chłopie ogarnij, a jak się nie znasz to się nie odzywaj..

Dzięki Barol 1 :)
Adiik
Nowicjusz

06 Sie 2012, 10:51

Ciekawe jak wygląda pod spodem, ale samochód całkiem fajny :)
Dominik328

06 Sie 2012, 13:36

Niezły jest, już dzwoniłem, czekam na odzew od sprzedającego, tymczasem zajęty. Zastanawiam się czy przy kupnie jechać z nim do warsztatu... :?:
Adiik
Nowicjusz

06 Sie 2012, 15:02

Jak lubisz kupować kota w worku to jedź i jak stwierdzisz, że Ci się podoba to bierz...

Nie wiesz nic skąd to auto jest przytargane? Czy ma książkę serwisową? Co sprzedający mówił nt. napraw blacharsko-lakierniczych? Z zewnątrz może i to jakoś wygląda, ale zdjęcia Ci nie oddadzą tego, jakie auto jest naprawdę. I jak to auto wygląda na tle pozostałych tego typu aut (ten sam rok, silnik itd) jeżeli chodzi o cenę? Z tego, co ja na szybko patrzyłem na otomoto to auto jest "okazją" i byłbym szczególnie ostrożny na Twoim miejscu.

Mi się kolor tego auta w ogóle nie podoba, podobnie jak wiochą zalatują dla mnie te pokrowce, ale to Twoje gusta. Co wydaje mi się dziwne w tym aucie to tapicerka na drzwiach - czy nie jest ona taka sama jak te pokrowce? Z tyłu jest ona inna. Ponadto ten plastik w którym znajduję się sterowanie szybami - czy aby na pewno wyszedł on srebrny z fabryki? I ostatnia rzecz - spójrz jak dziwnie są ustawione przednie wycieraczki. Ta od strony kierowcy jest bardzo nisko w stosunku do tego, co wypuściła fabryka, a ta od strony pasażera jest ciut wyżej. Same z siebie te wycieraczki się tak na pewno nie ustawiły.

Hmm... Więcej ciężko powiedzieć, bo zdjęcia z wewnątrz są bardzo niedokładne, nie wydać kierownicy, fotela kierowcy, ciężko więc to jakoś ocenić.

Ogółem auto jak auto - dopóki nie pojedziesz, nie przyjrzysz się bliżej, dokładniej, nie posłuchasz jak wszystko pracuje to nic się o tym aucie nie dowiesz. Jak masz w miarę blisko i bardzo Ci się podoba to jedź, ja bym sobie to jednak odpuścił, bo szkoda Twoich pieniędzy i czasu na wyjazd. Jakbyś jechał to pamiętaj - wszystko oglądaj dokładnie, spokojnie, jak nie będziesz miał ze sobą mechanika, a jak zdecydujesz się na auto to koniecznie jedź, żeby ktoś Ci to auto sprawdził. I przelicz sobie czy warto kupować "okazję" i później włożyć w nią mnóstwo pieniędzy czy może lepiej znaleźć coś, co może jest trochę droższe, ale w lepszym stanie.

I najważniejsze - to, co mówi sprzedający bierz z bardzo dużym dystansem, bo jemu zależy na tym, żeby sprzedać i będzie cię tak kręcił, zwodził, zachęcał, żebyś ty się na to auto zdecydował. To, że on Ci powie, że auto ideał, nie kręcone, nie uderzone, nie puka, nie stuka to fajnie, niech sobie pogada, ale zazwyczaj nie ma to nic wspólnego z prawdą.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...

06 Sie 2012, 16:56

barol ja na zdjęciach też dobrze wyglądam.

"vallpapers weź się chłopie ogarnij, a jak się nie znasz to się nie odzywaj..

Dzięki Barol 1"

a jak ty wierzysz że ktos sie po kilku fotkach pozna na samochodzie to gratuluje. Ty mi bedziesz mowil czy sie znam, wolnego.
vallpapers
Początkujący

Prawo jazdy: 29 10 1994
Auto: Honda accord 05r 2.0 155HP

07 Sie 2012, 03:38

Akurat czasami po zdjęciach widać co było robione z autem i co jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Sie 2012, 13:16

Barol
no ja jestem tego zdania ze ze zdjec ogłoszeniowych wiele nie zobaczysz. Ale moze ty wiesz lepiej.

W takim razie powiedz mi czy ten samochod byl malowany jeśli tak to gdzie. [link do oferty na Allegro wygasł]
Ogladalem te auto kilka tygodni temu. I wiem co w nim bylo robione. Jeśli w 75% powisz dobrze to uznam ze z jestes specem i z fotek mozesz poznac historyjke auta. :lol:
vallpapers
Początkujący

07 Sie 2012, 13:44

Dzisiaj jedziemy oglądać, zobaczymy co z tego będzie. Co do zbędnych odpowiedzi, to zostawiam to bez komentarza. Dam znać co i jak wyszło. 8)
Adiik
Nowicjusz

07 Sie 2012, 13:52

A czy ja napisałem że z każdego ogłoszenia da sie coś wywnioskować?Jak coś widze to pisze i tyle.
Barol
Awatar użytkownika

07 Sie 2012, 15:00

Tak myślałem :lol: . Żeby się po fotce poznać to by go walec musiał przejechać i piekarz wyklepać.

I nie staraj się nawet zaprzeczać bo przykładowo ten samochód który ja wysłałem był malowany po całości. Szpachle na progach i tylnych błotnikach tak że odpadały. A dach cały w falbankach. I gość z którym jechałem go oglądać mówił tak jak ty ze na zdjęciach ładnie wygląda i ze jest ok.
vallpapers
Początkujący

08 Sie 2012, 03:38

Ja wiem swoje,Ty wiesz swoje i temat uważam za zamknięty :wink:
Barol
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 13:57

Witam
Oglądałem wczoraj to "piękne" Clio. Jednym słowem - brak profesjonalizmu. Właściciel zostawił kupującego do oglądania, po czym oddalił się z miejsca. Podejrzewam,że po prostu nie chciał tłumaczyć co i jak. Ogólny stan samochodu na wstępie mi sie nie spodobał. Pierwsza oznaką,że cos jest nie tak, było pęknięcie lakieru obok szyberdachu. Wewnątrz samochodu brud, pod pokrowcami, siedzenia przypalone papierosami, drzwi obd arte, lewarek w ciężkim stanie,cały zdarty. Jednym słowem samochód służył według mnie do przewożenia wszystkiego! Zaniedbany,właściciel o niego nie dbał, a szkoda. Po zajrzeniu pod maskę, opadłem - wycieki z silnika, ze skrzyni biegów. Na wstępie Pan poinformował mnie, że nie był uderzony. Po obejrzeniu ta informacja okazała się błędna, gdyż nie było się trudno zorientować,że przednia prawa lampa była wymieniana. ŚMIECH NA SALI. Zdjęcia obrazują całkiem inny samochód. Po prostu nie warty tej ceny.

Pozdro:D
Ostatnio edytowany przez Adiik 08 Sie 2012, 21:46, edytowano w sumie 3 razy
Adiik
Nowicjusz

08 Sie 2012, 13:59

vallpapers a czy Barol gdzieś napisał że ten Accord z linku wygląda ok?Bo ja nic takiego nie widze więc teraz sam sie ośmieszasz a z tym tekstem że go walec przejechał to udaj sie do podstawówki.

Sam wiem że czasami po zdjęciach da sie troche rzeczy zobaczyć,wogóle ten Accord ma 280tys.km i co Ty myślałeś że to igła będzie?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003