Opinia subiektywna Jaguar X-type

17 Kwi 2011, 15:30

Czy warto kupić taki samochód,czy lepiej sobie odpuścić, z czym jest największy problem...Ceny tych samochodów są atrakcyjne w stosunku do innych i chce się dowiedzieć w czym tkwi tzw. haczyk. Proszę o opinie ,Pozdrawiam
konrad0787
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Wrz 2011, 12:58

Ja mam takiego jaga i jestem zadowolony mój ma 2,5 motor 4x4 rok 2003 mam go od dwóch lat i żadnych większych awarii nie miałem jak każde auto wyposażone w większości w elektronikę coś tam się nie kiedy pojawi , przeważnie są to bzdury . Serwisowanie w moim przypadku padło na ASO ceny nie są tragiczne .
maxmil
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Namysłowa

30 Paź 2011, 17:44

a z jakiej grupy cenowej kupiłeś swoje auto? Kuzyn ma X-Type 4x4 i ma problemy z napędem ale dał niedawno 15 000 zł. Cena bardzo atrakcyjna, auto ładne. Pytanie czy ono ma więcej z jaga czy z Forda?
lewr1970
Nowicjusz

Auto: A8 4.2

06 Sty 2012, 23:14

no mnie to autko kosztowało około 50 tys. :) ponoć silnik jest fordowski tylko mało co pasuje z forda, przeważnie trzeba zamawiać rzeczy z jaga, wykonanie wnętrza raczej też nie ma nic wspólnego z fordem mamy porządną skórę prawdziwe drewno, spasowanie elementów też na wyższym poziomie . zawieszenie skrzynia biegów , klocki hamulcowe chyba pasują ;)
maxmil
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Namysłowa

16 Wrz 2013, 19:02

Witam wszystkich chciałbym się dołączyć do tematu i zapytać o opinie Jaga ale w Dieslu 2.0 lub 2.2 jakie za jakie przeciw????
kamilszczak01

12 Sty 2015, 19:19

Nie znam tematu z autopsji ale czytałem o tym w innych miejscach i ludzie odradzali diesla. O ile benzynowe silniki są w udane, to z dieslem podobno są po jakimś czasie problemy. Na wszelki wypadek wybrałem benzynę.
Kepler
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Jaguar X-Type
Silnik: 2.1
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

17 Cze 2019, 22:20

Podobno części do Jaguara są drogie, więc z serwisowaniem może być problem. Sam samochód sprawdza się super, ale ja mam nowy, kupiony z dużą zniżką, więc jeszcze nic niewymieniane.
Jo77
Obserwowany