Opinie na temat alfy romeo 166

23 Lut 2010, 14:00

Witam pisałem jakis czas temu na forum bo kupywałem tanio auto na krutki okres teraz dostałem alfe 166 firmowa i chciałbym sie o niej cos dowiedziec diesel 2005 rok manual powieccie mi cos o niej
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

23 Lut 2010, 21:43

Auto z 2005 więc po face liftingu ,a więc całkiem zgrabne :P. Jeżeli mówisz diesel to zakładam że 2.4 ( bo innych wersji chyba nie było tak ? Może ktoś się wypowie ). Teraz jestem ciekawy ile ma zaworów ... czy 10 czy 20(?). 10 zaworów z pewnością nie da Ci takich osiągów jak 20. Myślę że spalanie (pomimo większej mocy) będzie mniejsze niż z 10 zaworowym silnikiem. Nie masz co oczekiwać cudów jeżeli chodzi o osiągi bo :
- auto waży troszku ponad 1,5 tony
- koniec końców to diesel i nie będzie miał tyle mocy co benzynka ( chyba 200 KM przy 20V ... chyba )
Ostatnim minusem jest chyba zbyt miękkie zawieszenie tego autka ... wszak to limuzyna ( w założeniach sportowa limuzyna ) jednak nie na nasze drogi ;).
To może plusy a więc tak:
- bardzo ciekawe wnętrze auta ( z pewnością zasługuje na miano limuzyny chyba że szef poskąpi i dostaniesz najgorszą z możliwych opcji :/)
- w wersji 20v jest zaskakująco cichy
Więcej trudno powiedzieć bo nie jest to specjalnie popularne auto. Mam nadzieję że pomogłem i miłej jazdy
Tekst roku:
"Ohhhhhhhhhh ! Ale urwał !"
Sonimul
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

23 Lut 2010, 21:56

Wielkie dzieki jutro jade w pierwszy kurs 3 tys km moze wruce bez problemu
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków