Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bogut napisał(a):Witam,
Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego samochodu. Mam do wydania +/- 20 tys. PLN. Poszukałem w internecie i po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że będzie to właśnie Alfa Romeo 147 w dieslu. Znalazłem takie ogłoszenie:
[link do Gratka wygasł]
Wydaje mi się ono interesujące. Prosiłbym Szanownych Forumowiczów o ocenę tego konkretnego modelu. Cena wydaje mi się korzystna, ale może się mylę... Czy Waszym zdaniem na pierwszy rzut oka samochód jest OK, tzn. czy warto jechać go oglądać?
Z góry dzięki za odpowiedź
bogut napisał(a):Czytałem o tej awaryjności, ale wielu użytkowników tego nie potwierdza. Zastanawiałem się jeszcze nad Seatem Leonem. Nie chcę Golfa, a Audi A3 w tej cenie raczej ciężko znaleźć w dobrym stanie. Może jakieś propozycje w tej cenie? Samochód dla młodej osoby, 3-5 drzwiowy, rzadko będzie jeździł w długie trasy.
Halsky dzięki za odp. Ta opinia o Alfie, to dlatego że byłeś jej użytkownikiem? Czy to po prostu taka ogólna fama, która krąży, że Alfa jest awaryjna i lepiej nie tykać tego samochodu. Zastanawiam się nad Alfą 147, bo ten samochód mi się podoba wizualnie i ma bogate wyposażenie. Trochę czytałem i podobno te z silnikami diesla są OK. A w to, że "psuje się w nich dosłownie wszystko" nie do końca wierzę, naprawdę te samochody są aż tak złe?
bogut napisał(a):Ten argument z ceną jest trafny, bo kurde te samochody faktycznie wydają się jakieś tanie.
A jakie jest Twoje zdanie na temat Leona? np. taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
halsky11 napisał(a):alfy 147 omijaj szerokim lukiem, psuje sie w nich doslownie wszystko
halsky11 napisał(a):pewnie zaraz przyjda tu fani alfy i ci powiedza ze JTD to jednostka z niebios jest protoplasta wszystkich tdi i wogole wypas![]()
halsky11 napisał(a):tylko ze ich wypowiedzi wynika ze alfa powinna stac w garazu i ladnie wygladac bo jak bedziesz jezdzil nieumiejetnie to zacznie sie psuc, a samochod sluzy do jezdzenia nie do ogladania prawda?
szybki200 napisał(a):No ale Golfy IV , Audi A3 i mazdy 626 również są awaryjne ale ludzie i tak uważają je za samochody bezproblemowe ponieważ taki idiota jak halsky ( znawca od siedmiu boleści ) rozpowiada każdemu o ich bezawaryjności
Baza z danymi technicznymi samochodów marki ALFA ROMEO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne ALFA ROMEO