Opinie na temat Daewoo Legeanza

21 Lis 2011, 16:06

Witam.
Powiedzcie mi cos na temat Daewoo Leganza rocznik ok 98. Chodzi mi o awaryjność, spalanie, koszty utrzymania, ceny części zamiennych i czy w ogóle opłaca się je kupowac.:) aha, interesował by mnie gaz w tych samochodach.:) proszę o opinie.
dudus12345
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

21 Lis 2011, 16:23

Opłacać sie opłaca tylko nie patrz na egzemplarze poniżej 6-7tysięcy bo te już są zazwyczaj na skraju wytrzymania.
Ogólnie silniki produkcji Daewoo dobrze znoszą gaz więc z tym problemów nie ma.
Awaryjność jest na dość dobrym poziomie (wkońcu pare egzemplarzy jeżdziło w naszym rządzie a niektore śmigały po niemieckich autostradach więc o czymś to chyba świadczy).
Spalanie jak na 2.0 moim zdaniem jest normalne czyli jakieś 10-11l (tryb mieszany).
Co do części to na szrocie może być ciężko coś dostać ale w dzisiejszych czasach mamy internet więc problemu to raczej nie robi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...