30 Lis 2011, 16:37
witam wszystkich
jestem posiadaczem lanosa 1600 16V z 2000r mam go 7 lat 205000na liczniku
moja opinia o tym samochodzie:
silnik nawet dość mocny : ale olej się leje po silniku i nie wiem skąd, trwa to odkąd go mam i już się nie przejmuje.gazu pali średnio od 10litrów do 16(tak,16litów gazu a tankuje zawsze w tym samym CPN najczęściej 12 litrów a jeżdżę jak emeryt)
mam w nim gaz wymiana świec i przewodów obowiązkowo co 10000 ,jak nie to może się zapalić .Tak zapalił mi się od strzału (paliło się wyciszenie pod maską jak bym nie zauważył to pewnie już bym miał inny samochód).zawsze miałem z nim problemy a to zgasł w bramie i nie chciał już do wieczora zapalić(????) do pracy w autobus. wyjazd na wakacje i powrót na holu po przejechaniu 3 km.
należało się go pozbyć przed przekroczeniem 200000, po tej cyfrze remonty przekroczyły jego wartość.zawieszenie siadło całkowicie(drugi raz amorki ,wahacze,sprężyny wszystko do wymiany) .układ zasilania padł ,nie wspomnę o takich pierdołach jak linki sterowania ,przekaźniki,cewka, szyba sobie pękła(przednia) pompa paliwa, pompa płynu spryskiwaczy, tłumik,itd,,,,
w samochodzie plastiki tandetne trzeszczą, skrzypią -przesiadłem się z toyoty i nie mogłem skupić się na jeździe.
korozja! progi to najsłabszy punkt potem nadkola.
,,,auto dla ludzi o mocnych nerwach ''
niestety ale szerokim kołem będę omijał markę daewoo